ZF Transilvania

Telezimex merge la Bucuresti

17.05.2004, 00:00 120



Compania clujeana Telezimex, reprezentant exclusiv in Romania al produselor Philips, pentru gama media, va deschide in luna iunie un punct de lucru in Bucuresti.



"Ne propunem sa ajungem si pe piata din sudul tarii, unde clientii continua sa puna accent pe preturi scazute, spre deosebire de Transilvania unde prioritatea partenerilor nostri este calitatea serviciilor pe care le oferim", spune Oana Reck, director executiv Telez.



Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,4 milioane de euro, iar in primul trimestru al acestui an, a inregistrat o crestere de 40% a vanzarilor de produse electronice si electrocasnice, la componentele multimedia&energy si la aparatura profesionala. Pentru acest an oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 4,3 milioane de euro.



Grupul Telezimex include mai multe firme cu obiecte de activitate diferite: Telezimex, axat pe comert en-gros cu produse electronice, media&energy, unelte hobby, aparatura de masura si unelte profesionale, Dr. Video destinat vanzarii cu amanuntul pentru aceeasi gama de produse, precum si firme de consultanta si de productie. "Am externalizat pentru a putea controla fiecare segment din activitatea pe care o desfasuram. Vrem sa extinem reteaua Dr. Video la nivel national. Deocamdata avem magazine in Cluj si Bucuresti, iar pana la sfarsitul anului vom deschide filiale in Sibiu si Brasov", a mai spus Oana Reck. Dr. Video reprezinta reteaua de retail a companiei clujene si cuprinde magazine si service-uri electronice si electrocasnice, dupa modelul workshop-urilor practicare de catre partenerul de franciza, ASWO Germania.



Telezimex are un actionariat roman-olandez-american. Infiintata acum 13 ani, la Cluj-Napoca ca societate cu raspundere limitata, firma avea ca domeniu de activitate depanarea aparatelor audio-video. Din 1999, compania clujeana devine partener de franciza exclusiva al ASWO International din Germania, firma cu o cifra de afaceri in 2003 de 29 de milioane de euro. Din decembrie 2002, Telezimex a investit peste 600.000 de euro intr-un nou centru logistic, iar pentru 2005 este asteptata o investitie de cel putin 500.000 de euro pentru cladirea administrativa: "Pentru a lucra mai eficient trebuie sa dispunem de toate dotarile intr-un singur loc. Am infiintat un departament de customer service, pentru ca trebuie sa ne pastram clientii printr-o gama completa de servicii oferite. Pe acest segment de piata e mult mai costisitor sa gasesti un nou partener, decat sa pastrezi unul vechi", este de parere directorul executiv al Telezimex.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO