ZF Transilvania

Timişoara investeşte 12,6 mil. lei într-un centru regional pentru furnizorii din automotive

Timişoara investeşte 12,6 mil. lei într-un centru regional pentru furnizorii din automotive

Autor: Laurentiu Cotu

24.10.2012, 18:08 265

Primăria Timişoara a demarat un proiect în valoare totală de 12,6 mil. lei (2,8 mil. euro), din care valoarea asistenţei financiare nerambursabilă este de 4,9 mil. lei (peste 1 mil. euro), pentru realizarea unui centru regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în sectorul automotive. Perioada efectivă de implementare a proiectului este de 18 luni, din care execuţia lucrărilor este de 14 luni.

Proiectul ''Centru regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în sectorul automotive", este finanţat în cadrul Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1. "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul de intervenţie 1.1. ''Planuri integrate de dezvoltare urbană", Sub-domeniul: Poli de creştere. Primăria Timişoara a semnat deja contractul de finanţare pentru acest proiect.

Investiţia presupune crearea unui infrastructuri de afaceri care va susţine implementarea unor servicii şi a unor programe de training pentru companiile din acest sector. Totodată, se are în vedere creşterea competenţelor furnizorilor regionali din domeniile construcţii de maşini şi automotive.

Cu o suprafaţă de circa 2.000 mp, centrul regional va fi alcătuit din trei corpuri independente, dar relaţionate funcţional. Astfel, în primul corp îşi va desfăşura activitatea academia de training funcţional, iar în celelalte două corpuri vor funcţiona laboratoarele de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO