ZF Transilvania

Tot mai multe zboruri charter din Transilvania

11.05.2004, 00:00 30



Cea mai noua oferta adresata transilvanenilor cuprinde servicii de zboruri charter saptamanal, pe o perioada de minim 3 luni. Aceasta initiativa presupune trecerea la un alt nivel al volumului vanzarilor: de la cele 40 de locuri pe care le ofera transportul cu autocarul, la o capacitate de minim 180 de locuri.



Agentiile de turism din Transilvnia si-au diversificat oferta prin initierea seriilor de zboruri charter spre destinatii exotice din Europa. Dupa Cluj si Timisoara, Sibiul va fi al treilea oras din Transilvania in care agentiile de turism anunta curse charter. Eximtur ofera, incepand cu 14 iunie, doua zboruri saptamanale cu destinatia Paris, pana in 13 septembrie. "Dorim sa oferim o solutie de zbor facila firmelor franceze, belgiene sau luxemburgheze, pentru ca charterul e gandit in primul rand in sistem corporated. Solicitarile venite din partea turistilor nu pot decat sa ne bucure, important este ca zborul sa se materializeze. Estimam ca solicitarile pentru charter sa vina si din partea turistilor transilvaneni, dar si din partea franceza", declara Anca Serban, directorul Eximtur Sibiu.



Primul pachet propriu de servicii pe care filiala clujeana a Aerotravel il propune transilvanenilor vizeaza derularea de curse charter pe relatia Cluj-Napoca - Antalya si Bodrum. "Din 11 iulie vom iesi pe piata cu un program turistic complet ce cuprinde biletul de avion si toate celelalte servicii ale unui sejur. Costul unei astfel de vacante se situeaza intre 400 si 1300 de euro, in functie de disponibilitatea financiara a turistului", declara Sebastian Gioarsa, manager Aerotravel.



Kartago Tours ofera curse charter pe ruta Cluj-Bucuresti-Monastir (Tunisia) si Cluj-Bucuresti-Hurghada (Egipt). Primul zbor spre Tunisia va avea loc pe 2 iunie, iar spre Egipt pe 16 iunie. Zborurile vor acoperi tot sezonul estival, agentia estimand aproximativ 3500 de clienti pentru acest an. "Preferam aeroportul din Cluj pentru ca in anii trecuti a existat o crestere a cererii pe piata regionala, turistii alegand aeroportul din Budapesta", a declarat Mihaela Besutiu, reprezentant Cluj al Kartago Tours.



Premiera J'Info Tours pentru turismul din partea de vest a tarii o reprezinta lansarea cursei charter Timisoara-Mallorca. Pentru primul zbor progrmat pe 10 iunie, exista deja 20 de contracte incheiate si numeroase solicitari. "Purtam discutii cu agentii de turism din Belgrad pentru a derula programe de colaborare. In functie de solictarile existente la celelalte filiale din Transilvania, vom asigura transportul turistilor la un tarif situat intre 10-15 Euro", spune Nicu Tone, directorul J'Info Tours Timisoara.



Filiala sibiana a Eximtur exista din 2001, si este, potrivit directorului general Lucia Morariu, "cel mai dinamic punct de lucru pe care Eximtur il are in Transilvania". In 2003 cifra de afaceri a Eximtur a fost de 12,4 milioane de Euro, cu peste 6 milioane de euro mai mare decat in anul precedent. Activitatea de ticketing reprezinta 55% din vanzarile agentiei, iar cota de piata a Eximtur, in domeniul vanzarii biletelor de avion, a fost anul trecut de 3,78%, fapt ce a plasat-o pe locul 4 la nivel national in acest domeniu. Programul cursei Sibiu-Paris s-a nascut dintr-un parteneriat intre Eximtur Sibiu, un broker de charter, McDonald Douglas, si agentia de turism franceza Cube Travel. "Pentru reusita programului am stabilit deja contacte cu asociatii de turism din Franta si cu Biroul de promovare turistica al Romaniei de la Paris care si-a asumat popularizarea ofertei Eximtur in randul populatiei franceze", spune Anca Serban. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO