ZF Transilvania

Un nou distribuitor national de detergenti

17.05.2004, 00:00 51



Compania Aris Electra din Bistrita va distribui in Romania detergenti si produse de curatenie direct de la producator in conditiile in care 90% din produsele existente pe piata romaneasca sunt marci fabricate sub licenta. Desi are ca principal domeniu de activitate productia industriala, firma bistriteana a investit 100.000 de euro la inceputul anului pentru a se reprofila in distributia de produse de curatenie. Acestea poarta marcile Domal si Luhns, companii care acopera 60% din productia de detergenti a Germaniei.



"A fost nevoie de avizul a doua ministere pentru a putea importa si distribui in Romania aceste produse. si aceasta in conditiile in care ele se gasesc in masa pe piata Uniunii Europene. Daca legislatia romaneasca nu se va adapta si din acest punct de vedere normelor europene, Romania va avea foarte mult de pierdut. Deocamdata nu noi suntem cei in masura sa impunem conditii", a declarat pentru Ziarul Financiar Transilvania, administratorul societatii, Paula Hartig.



"De fiecare data cand plecam in Occident veneam cu protbagajul plin de detergenti si alte produse de curatat deoarece nu gaseam pe piata romaneasca ceva care sa ma multumeasca. Asa ne-a venit ideea sa distribuim si in Romania astfel de produse", a mai spus Hartig.



Aris va investi in cursul anului 2004, circa 350.000 euro pentru dezvoltarea retelei de ditributie la nivel national. Totodata managerii societatii intentioneaza sa importe si alte produse slab reprezentate din punct de vedere calitativ pe piata, cum sunt buretii, lavetele, hartia igienica sau servetelele de hartie. Investitia preconizata in urmatorii doi ani se ridica la un 1 milion euro. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO