ZF Transilvania

Un nou nume aceeasI identitate

11.05.2004, 00:00 24



SAR Transilvania se va numi, incepand de luni, BT Asigurari. Schimbarea de nume sugereaza apartenenta la Grupul Financiar BT, ai carui membri sunt Banca Transilvania, BT Securities, BT Direct si BT Leasing. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat, in 15 aprilie 2004, schimbarea numelui companiei SAR Transilvania in BT Asigurari Transilvania si majorarea capitalului social de la 55,7 miliarde lei la 82,3 miliarde lei.



"Schimbarea numelui si a imaginii noastre nu va afecta in nici un fel legaturile deja stabilite cu clientii si partenerii nostri. Ne asteptam la o crestere a portofoliului datorita activitatii grupului, insa nici unul dintre clientii si partenerii nostri nu vor avea de suferit; conditiile de asigurare, contractele, obligatiile asumate raman nemodificate.", declara presedintele BT Asigurari, Constantin Jeican. SAR Transilvania, acum BT Asigurari, este cea de-a doua companie ca vechime constituita in cadrul Grupului Financiar BT, dupa Banca Transilvania. Potrivit comunicatului, cresterea de 26,6 miliarde reprezinta profitul net obtinut de companie in 2003.



Pentru acest an, BT Asigurari si-a propus o crestere de 44% a primelor subscrise, comparativ cu anul 2003 cand acestea au insumat 244 miliarde lei (7,34 milioane dolari). In acelasi timp, profitul brut estimat pentru finele anului este de 41 miliarde de lei, fata de 36 miliarde de lei cat a fost anul trecut. Infiintata in 1994, BT Asigurari are ca actionari Banca Transilvania, care controleaza 20% din actiunile societatii, persoane fizice straine, cu o participatie de 22% si persoane fizice si juridice din Romania - 58%.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO