ZF Transilvania

Vicepremierul Dragnea: Prima fază a pistei aeroportului din Cluj va fi gata în toamnă

Vicepremierul Dragnea: Prima fază a pistei aeroportului...

Autor: Laurentiu Cotu

26.04.2013, 14:47 367

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al dezvoltării, a declarat că primul segment de 2.100 de metri din noua pistă a aeroportului Cluj-Napoca, investiţie de aproximativ 33 mil. euro, urmează să fie finalizat în luna octombrie a acestui an. Lucrările sunt executate de consorţiul format din companiile Icco-Systems, controlată de omul de afaceri Costan Călin Filimon, Construcţii Napoca şi Geo Arc.

‘’Am fost la aeroport pe şantierul unde se realizează noua pistă, pentru a vedea cum decurg lucrările. Este nevoie de coordonare între toate instituţiile implicate în dezvoltarea acestui proiect, însă credem că în luna octombrie cei 2.100 de metri din noua pistă vor fi gata’’, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea la Cluj.

Noua pistă a aeroportului va fi construită în două etape, începând cu acest prim segment de 2.100 de metri, însă prelungirea ulterioară, până la 3.500 de metri, se va face după finalizarea procesului de despăgubiri şi deviere a cursului râului Someş. Lucrările la noua pistă de decolare-aterizare de 3.500 de metri a aeroportului din Cluj-Napoca au fost demarate în luna septembrie 2011. Noua pistă va avea 45 de metri lăţime, mergând până la 60 de metri cu acostamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO