Ziarul de Duminică

15 relatări cutremurătoare despre mafie şi societăţi secrete/ de Ziarul de duminică

15 relatări cutremurătoare despre mafie şi societăţi secrete/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.11.2012, 00:01 220

Pierre Bellemare, Jean-Francois Nahmias

Infernul. Societăţi secrete şi secte mafiote

Editura Litera

Traducere din limba franceză de Aurelia Ulici. Colecţia "Bestseller". Punctul comun al diferitelor lumi pe care Pierre Bellemare şi Jean-François Nahmias le prezintă este dorinţa imperioasă de a poseda. Orice mijloc este bun pentru atingerea acestui scop şi teroarea va fi prima dintre pârghii. "O dimineaţă de mai 1815 în oraşul Holcar, în inima Indiei... În acea zi, Murna Kandjar, nevasta lui, Indira, şi fiul lor, Amir, în vârstă de doi ani, pornesc pe drumul spre Indora. Familia este bogată, Murna Kandjar este negustor de pânzeturi cu o bună reputaţie în regiune. O caravană modestă porneşte în călătorie." La început, drumul e larg şi liber, dar, mai apoi, trebuie să străbată regiuni mai puţin prietenoase, mai ales păduri pline de tigri. În timp ce nevasta, fiul şi însoţitorii se instalează într-o clădire din oraş care ţine loc de hotel, la Jaipur, Murna Kandjar se duce să dea o raită prin piaţa principală. Acolo face cunoştinţă cu un bărbat de vreo 40 de ani, cu veşminte bogate. Conversaţia se leagă şi află că amândoi merg spre Indora. Bărbatul, Ravi Gujerat, bancher, duce cu el o sumă importantă de bani şi e însoţit de 12 soldaţi. A doua zi, cei doi călători părăsesc împreună oraşul Jaipur. Echipajele lor nu seamănă deloc. Cel al negustorului de pânzeturi este alcătuit din care grele care merg unele în spatele altora, bancherul are doar un catâr care poartă două cufere. În timpul călătoriei, se poartă cât se poate de curtenitor cu Murna Kandjar şi cu familia lui. Este foarte afectuos mai ales cu micuţul Amir. Îl urcă pe calul lui, îi dă dulciuri. Însă micul Amir se trezeşte în miez de noapte din cauza unei agitaţii teribile. Iese şi, la lumina lunii, vede un spectacol incredibil. Tabăra este plină de oameni căzuţi la pământ, printre care umblă bărbatul care călătoarea alături de ei, iar soldaţii lui aleargă încoace şi-n colo... Anii trec fără ca Amir să-şi amintească de începutul tragic al vieţii lui. Totul i-a dispărut din amintire. Secta indiană a tuhugilor a suprimat peste un milion de persoane în numele zeiţei Kali în cele şase secole de existenţă.

Ascunse privirilor şi totuşi omniprezente, societăţile secrete şi sectele mafiote stârnesc, în egală măsură, fascinaţia şi groaza. Mafia, asemenea unei caracatiţe, îşi întinde tentaculele şi îşi construieşte averea pe crimă. Societăţile secrete îşi transformă adepţii în roboţi capabili de orice printr-o depersonalizare, constantă, metodică, implacabilă.

Veţi descoperi în paginile cărţii că realitatea depăşeşte imaginaţia. Gurul sectei Aun a recrutat savanţi de marcă pentru a-şi atinge scopul - distrugerea Japoniei moderne. Pablo Escobar, cel mai mare traficant de droguri columbian, a făcut o avere colosală folosindu-se de armata sa de ucigaşi la comandă.

15 relatări cutremurătoare, adevărate romane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO