Ziarul de Duminică

Al 6-lea eXplore dance festival/ de Ziarul de duminică

Valerie Oberleithner - Splendid Isolation, photo by Christoph Lepka

Al 6-lea eXplore dance festival/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

30.09.2011, 00:08 116

Un rol aparte in programul festivalului il vor avea filmele de dans - 21 la numar (8 lungmetraje si 13 scurtmetraje) ce vor fi proiectate la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, cu sprijinul Cinedans Festival/Amsterdam.
In cadrul eXplore dance festival #6va fi decernat Prix Jardin d'Europe - singurul premiu european pentru tineri coregrafi, in valoare de 10.000 euro.


Pe scurt, eXplore dance festival #6 inseamna 30 de spectacole, 21 filme de dans, 8 workshop-uri, 5 lecture-uri, o masă rotundă, precum si o serie de evenimente si programe speciale: Meet the Next Generation - un program international intens de coaching pentru tineri coregrafi, Critical Endeavour - program dedicat tinerilor jurnalisti si critici de dans, si Prix Jardin d'Europe 2011 - competitie europeana pentru tineri coregrafi.

Meg Stuart, Boris Charmatz, Philipp Gehmacher, Eszter Salamon, Jonathan Burrows, Benoit Lachambre si Cullberg Ballet, alături de cei mai creativi şi talentaţi artişti emergenti ai momentului vă vor oferi, prin spectacolele lor, o imagine amplă asupra celor mai importante directii din dansul contemporan si performance.


În perioada 1-16 octombrie 2011 se va desfăşura cea de a 6-a ediţie a eXplore dance festival, singurul festival internaţional de dans contemporan si performance ce se desfăşoara anual in Bucuresti si cel mai important eveniment de profil din ţară. Artisti din peste 16 tari (Europa, SUA, Canada si Noua Zeelanda) îşi vor prezenta la MNAC, Teatrul Odeon şi Teatrul Nottara cele mai recente creaţii coregrafice, premiate la festivalurile internationale de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO