Ziarul de Duminică

Asteptandu-l pe Potecas

Asteptandu-l pe Potecas

Trofeul Festivalului: Potecasul de Bronz, sculptura realizata de artistul plastic Ioan Bolborea

29.08.2008, 19:23 35

Organizat in parteneriat cu Biblioteca Metropolitana "Mihail Sadoveanu" din Bucuresti, evenimentul e deschis filmelor documentare si reportajelor scurte, de cel mult 30 de minute, cu subiecte din categoria ecologie-ambient-turism si din cea de etnografie-folclor-antropologie.
Participa - ca in fiecare an, de altfel - profesionisti si amatori din scoli de televiziune si cinematografie, cinecluburi, dar si realizatori individuali. Sunt asteptate sa intre in concurs 73 de filme din 32 de tari, carora li se adauga sapte productii propuse pentru vizionare in afara concursului. Juriul Festivalului, condus de regizorul Geo Saizescu, va delibera la Slatioara, dupa patru zile de vizionari, in posesia cui va intra ravnitul trofeu Potecasul de Bronz, realizat de artistul plastic Ioan Bolborea.
Deschiderea oficiala va avea loc marti, 2 septembrie, la Casa de Cultura din Slatioara, la ora 17.30, iar festivitatea de premiere - duminica, 7 septembrie, la aceeasi ora. Tot pe 7 septembrie, batrana Slatioara se va primeni pentru a celebra 500 de ani de la prima atestare documentara. Si tot la aceasta editie 2008, Fundatia organizatoare "Niste Tarani", al carei presedinte-fondator este romancierul Dinu Sararu, va aniversa un deceniu de activitati culturale si de cercetare in domeniul traditiilor, etnografiei si folclorului. Festivalul va fi precedat pe 2 septembrie, intre orele 10.00 si 13.00, de Simpozionul National de Film Memoria Culturala a Popoarelor. Civilizatia Traditiilor. Traditia Civilizatiilor, in cadrul caruia vor fi abordate teme actuale ale cinematografiei romanesti si europene in comunicari stiintifice reunite ulterior intr-un volum de specialitate.
Festivalul va fi urmat, in zilele de 8 si 9 septembrie, de prima editie a Universitatii Taranesti "Dimitrie Gusti".


2007 Show
Marele Premiu "Potecasul de Bronz" 2007 a fost acordat peliculei iraniene Shekkar Nanny a regizorului Minoo Kiani.
La aceeasi editie, au intrat in concurs 160 de filme, din 34 de tari de pe patru continente si nu mai putin de 87 de pelicule realizate de 28 de scoli de cinematografie, posturi TV, cinecluburi si cineasti independenti au fost selectionate in festival - participari superioare numeric actualei editii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO