Ziarul de Duminică

Bej'Art

Bej'Art

Ambele spectacole au loc pe scena Teatrului National Bucuresti, cu incepere de la ora 18.00 si se desfasoara cu casa inchisa, biletele fiind vandute inca de la inceputul lunii august.

21.09.2007, 14:36 39

Cei care iubesc gratia, stralucirea si performanta pe care baletul si dansul le exprima atat de desavarsit pot aprecia cu bucuria cuvenita prezenta la Bucuresti a unui spectacol in coregrafia lui Maurice Bejart. Pe 21 si 22 septembrie, compania Bejart Ballet Lausanne prezinta (sub egida Festivalului International "George Enescu") L'Amour, la Danse, un spectacol-retrospectiva care include fragmente din cele mai reusite creatii ale marelui artist.

Le Sacre du Printemps, Romeo et Juliette, Sept danses grecques, Brel et Barbara si Ballet for Life sunt doar cateva momente incluse in spectacolul a carui muzica apartine marilor clasici precum Stravinski, Berlioz, Strauss, Bellini, Gustav Mahler, dar si unor muzicieni ori formatii care au marcat muzica moderna precum Jacques Brel, Mikis Teodorakis, Queen si U2. Evenimentul este prezentat in cadrul "Intalnirilor JTI", la lansarea carora, in anul 2000, acelasi Bejart Ballet Lausanne aducea, in premiera in Romania, spectacolul Ballet for Life, ilustrat cu muzica formatiei Queen. Creat in 2005, spectacolul prezentat de aceasta data la Bucuresti s-a bucurat de un succes imens in tarile in care a fost prezentat, fiind unul dintre cele mai solicitate din repertoriul prestigioasei companii. Cum dorinta lui Maurice Bejart a fost insa pastrarea caracterului exclusivist al evenimentului, spectacolul a fost prezentat pana acum doar in patru orase - Paris, Montreal, Tokio si Bruxelles -, pentru ca stagiunea 2007-2008 sa-l ofere si publicului din Bucuresti, Barcelona si Atena. "Am fost luat de mana si m-am imbarcat alaturi de Romeo si Julieta, acest cuplu-simbol din Amour si Danse, intr-o calatorie in cautarea timpului castigat", spune Maurice Bejart despre spectacolul de fata. Unul dintre cei mai prolifici coregrafi ai secolului XX si un artist care a propus intotdeauna formule vizuale extrem de originale, care au uimit, au starnit controverse si furtuni de aplauze, Bejart a strabatut lumea cu spectacolele sale flamboaiante, omagiind cele mai mari personalitati culturale ale lumii, de la Richard Wagner, Beethoven, Bach, Mozart, Ravel la Carl-Gustav Jung, Friedrich Nietzsche, Jean-Luc Godard, Federico Fellini, Chaplin, Jorge Donn, imparateasa Sissi ori Maica Tereza, inspirandu-se din Geneza si Coran, din marile creatii ale culturii orientale si occidentale si pastrand intotdeauna spiritul timpului si spatiului care l-au format.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO