Ziarul de Duminică

Boogie. Euro-Boogie

04.07.2008, 21:42 17

Pana la toamna, cand va avea premiera in Bucuresti si in circuitul cinematografelor din Romania, Boogie va fi prezentat la diverse festivaluri de film, in fata publicului cinefil din alte tari.
Dupa ce a fost selectionat la editia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, in sectiunea "Quinzaine des realisateurs", si a fost prezentat la TIFF (30 mai - 8 iunie), Boogie a participat la Festivalul de Film de la Munchen (20-28 iunie), in sectiunea "Internationales Programm" - care include filme din toate colturile lumii, proiectate alaturi de superproductii hollywoodiene si drame minimaliste -, fiind reprezentat in orasul german de catre scenaristul Razvan Radulescu. In continuare, filmul va participa la Festivalul International de Film Karlovy Vary, care se desfasoara intre 4 si 12 iulie in Cehia, unde a fost selectionat in competitia "East of the West", dupa care va merge la Festivalul de Film de la Ierusalim (10-19 iulie), in cadrul sectiunii "Panorama", precum si la festivalurile de la Melbourne (Australia), Motovun (Croatia) si Varsovia (Polonia).
Participarea romaneasca la Festivalul de la Karlovy Vary, organizata de Institutul Cultural Roman din Praga, va consta in proiectia lui Boogie pe 6 si 7 iulie, in complexul cinematografic "Lazne III", in prezenta invitatilor - regizorul Radu Muntean si scenaristul Alexandru Baciu. Radu Muntean va fi insotit, de asemenea, de fiul sau, Vlad, care joaca in film.
Initiat in 1946, Karlovy Vary este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute festivaluri internationale de film, cel mai important festival de categorie A din centrul si estul Europei si singurul festival de aceasta categorie de pe teritoriul Cehiei. In cadrul sau sunt prezentate anual peste 200 de filme din intreaga lume. Festivalul este deschis publicului larg si e vizitat de mii de tineri cinefili. Una dintre productiile prezentate in competitia oficiala din acest an este Nick Nolte: No Exit, in regia lui Tom Thurman - documentar biografic prezentat la festival chiar de catre protagonistul sau. La editia din acest an, in cadrul galei de inchidere, Robert De Niro va primi Globul de Cristal pentru contributia sa la dezvoltarea cinematografului mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO