Ziarul de Duminică

Bookfest înainte de Bookfest

Bookfest înainte de Bookfest

Autor: Ziarul de Duminica

16.03.2012, 00:00 87

Europa noastră centrală simbolică: Timişoara

"Asociaţia Editorilor din România a decis ca, începând din acest an, Salonul de Carte Bookfest - un brand extrem de îndrăgit de iubitorii de carte din capitală, care îşi consolidează imaginea de 6 ani - să fie mai aproape şi de cititorii din afara Bucureştiului. Iar prima ediţie itinerantă a salonului de carte am ales s-o ţinem chiar în «Europa noastră centrală simbolică»: Timişoara." (Organizatorii)

Bookfest Timisoara (foto 1) a avut deschiderea oficială joi, 15 martie, la ora 12.00. Programul de vizitare: joi, 15 martie (12.00-20.00), vineri, 16 martie, şi simbata, 17 martie (10.00-20.00). Intrarea este liberă.

O ofertă de peste 15.000 de titluri şi reduceri substanţiale îi aşteaptă pe vizitatori. Pe lista expozanţilor se regăsesc atât cele mai importante edituri autohtone, precum Humanitas (reprezentată de Librariile Humanitas), Polirom, Cartea Românească, Curtea Veche, Rao sau Art (reprezentată de Libraria "Cartea de Nisip"), cât şi edituri specializate - precum Editura Universităţii din Bucureşti (carte universitara), Editura Gama (carte pentru copii) - sau edituri recent înfiinţate, cum sunt Ponte sau Blumenthal. Timp de trei zile, publicul cititor va avea ocazia să participe la întâlniri cu autori de marcă sosiţi special cu acest prilej la Timişoara.

Un scurt metraj cu bătaie lungă

Scurtmetrajul Superman, Spiderman sau Batman (foto 2), în regia lui Tudor Giurgiu, a fost selectat în competiţia celei de-a 20-a ediţii a Aspen Shortfest (10 - 15 aprilie), unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de scurtmetraj din Statele Unite ale Americii. În selecţia finală a festivalului, din peste 3.200 de scurtmetraje înscrise din 70 de ţări, au rămas doar 60. Plasat de publicaţia indieWIRE în topul celor mai importante 50 de festivaluri din lume, Aspen Shortsfest este recunoscut pentru faptul că aduce pe teritoriul Statelor Unite ale Americii unele dintre cele mai noi şi apreciate filme de scurtmetraj din lume. De asemenea, scurtmetrajele câştigatoare la Aspen Shortfest sunt luate în considerare pentru lista lungă a nominalizărilor pentru Premiile Oscar.

Superman Spiderman sau Batman spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO