Ziarul de Duminică

BULETIN DE INEPTZIA / Vand eternitate, pret negociabil!

BULETIN DE INEPTZIA / Vand eternitate, pret negociabil!
04.02.2009, 15:50 17

 
 
Locuim, respiram, dormim, citim, muncim si injuram in Romania. Si aici, la noi, acasa, n-avem nici un moment de plictiseala. Inconjurati la tot pasul de personaje halucinante, intamplari neverosimile si povesti adevarate, care sfideaza gravitatia ratiunii. Momentele in care Romania se invecineaza, la toate granitele sale, cu Ineptia sunt la tot pasul: pe strada, in reviste si-n ziare, la radio, la televizor, la serviciu, in magazine. Peste tot si oriunde. In Ineptia se intra fara viza, si asta inca inainte de aderarea la Uniunea Europeana.
Astfel stand lucrurile, va propunem sa facem impreuna o calatorie prin acest taram locuit de personaje dotate cu cate un neuron singuratic. S-o pornim, agale, prin Ineptia.
Daca aveti si voi "amintiri" din "tara" cu pricina, scrieti-ne pe adresa duminica@zf.ro(subiect: Ineptzia), spuneti-ne, pe scurt, despre ce este vorba. Anexati si o poza. Povestile si fotografiile primite vor fi publicate in cadrul acestei rubrici. In timp, cu ajutorul vostru, vom ajunge sa construim un"album ilustrat" al Ineptiei noastre cea de toate zilele.
 
 
Pana nu demult, Eminescu era un soi de ceva de neatins. Nimeni nu putea spera sa-i stea prin preajma.
"Ape vor seca in albie si peste locul ingroparii sale va rasari padure sau cetate, si cate o stea va vesteji pe cer in departari, pana cand acest pamant sa-si stranga toate sevele si sa le ridice in teava subtire a altui crin de taria parfumurilor sale" – scria Titu Maiorescu la moartea lui Eminescu. Ei bine, distinsul critic s-a inselat.
 
Cu putin timp in urma am aflat, umbland pe strada, ca oricine ii poate sta alaturi poetului. Am citit anuntul si am aflat ca, pentru un pret corect, orice becali (am evitat deliberat majuscula) se poate pozitiona la doar 15 pasi de nemurire. A doua zi m-am intors la
 
anunt, sa-i fac poza. Era jerpelit, asa ca il reproduc si in varianta Word: "Vand cavou ! Bellu ortodox. Granit negru. 3 cripte. Nou! ne folosit. 15 pasi de EMINESCU." Nemurirea, vezi bine, e un lucru marunt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO