Ziarul de Duminică

„Călătoriile lui Gulliver” - alegerea numărul unu în teatru din acest an de la Edinburgh/ de Ziarul de duminică

„Călătoriile lui Gulliver” - alegerea numărul unu în teatru din acest an de la Edinburgh/ de Ziarul de duminică

Eveniment

Autor: Ziarul de Duminica

17.08.2012, 00:28 219

După triumful din 2009 cu mega - producţia "Faust" în regia lui Silviu Purcărete, Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu revine în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh cu spectacolul "Călătoriile lui Gulliver". Cele cinci reprezentaţii de la Edinburgh vor avea loc în perioada 17 - 20 august, la King's Theatre şi marchează premiera mondială a spectacolului.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu face parte din programul oficial al Olimpiadei Culturale de la Londra alături de alte şase spectacole selectate de la Edinburgh pentru a contribui la agenda de evenimente a Festivalului Londra 2012, cea mai mare sărbătoare culturală din istoria mişcării olimpice şi paralimpice. Fondatorii proiectului explică că Olimpiada Culturală de la Londra aduce o selecţie a celor mai reprezentativi artişti ai momentului pentru a inspira creativitatea în toate formele sale, dar mai ales între oameni. Festivalul Londra 2012 este prezentat ca o sărbătoare naţională spectaculoasă ce se întinde pe durata a douăsprezece săptămâni, în perioada 21 iunie - 12 septembrie 2012.

Mai mult decât atât, spectacolul sibian este nominalizat ca alegerea numărul unu în teatru din acest an de la Edinburgh. Articolul publicat de criticul Dominic Cavendish în ediţia din 3 august a cotidianului britanic "The Telegraph" nominalizează spectacolul "Călătoriile lui Gulliver" alături de nume celebre ca cel al actorului din Baywatch, David Hasselhoff sau faimoasa companie Mariinsky Ballet din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO