Ziarul de Duminică

CARTEA DE CALATORIE/ O poveste care nu se termina niciodata

CARTEA DE CALATORIE/ O poveste care nu se termina niciodata
01.12.2009, 14:17 1201
Mike Gerrard
Ghidul Calatorului
Europa
Editura Litera international
"Europa nu inseamna numai contraste sau aventura. Inseamna sisecole intregi de cultura a unor mari orase: Paris, Londra,Budapesta, Atena si Istanbul. Inseamna sa te resfeti in viile dinregiunea Bordeaux, in distileriile scotiene, in bodegile cu vinXeres din Jerez. Cartea aceasta va invita in cincizeci de locuri pecare le consider speciale. Ar fi putut fi cu usurinta cinci sute.Europa este o poveste care nu se termina niciodata."
Invitatia lui Mike Gerrard( cunoscut publicist englez deghiduri de calatorie, autor a peste 30 de lucrari) este intr-adevartentanta. Alegerile sunt subiective, dar le-ar fi facut, probabil,orice iubitor de frumos si de inedit. Spicuim la intamplare: dinAnglia, Gerrard alege Tamisa, lacurile, Stonehenge si faleza dinCornwell; din Finlanda - Laponia; din Olanda - plimbarea pe apa;din Norvegia - fiordurile; din Scotia - insulele si Edinburgh; dinGrecia - Atena, Santorini, Delfi si manastirile de la Meteora; dinItalia - canalele Venetiei, Roma si Italia Renasterii; din Turcia -Istanbulul si Efesul roman; din Franta - Parisul si Sena,podgoriile din Bordeaux, castelele de pe Loara si regiuneaProvence. Sunt mult mai multe minunatii, nu le amintim pe toate.Textele, foarte documentate, sunt insotite de imagini colordesavarsite si de un "info practic", scurte informatii utileoricarui calator.

Traducere din limba engleza de Gabriel Florin Draghici siCristina Tache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO