Ziarul de Duminică

CARTEA DE STIINTA/ Intalniri cu visele, cu copilaria si cu nemurirea

CARTEA DE STIINTA/ Intalniri cu visele, cu copilaria si cu nemurirea
28.10.2009, 13:31 44
Ruth Berry
Intalnirea cu visele
Cum sa-ti intelegi visele si sa le folosesti pentrudezvoltarea personala
Editura Trei
"Cei mai multi dintre noi visam in fiecare noapte, dar avemtendinta sa uitam ce-am visat atunci cand ne trezim. Rareori stamsa ne gandim la ce-ar putea insemna visele noastre sau cum ar puteaele sa ne imbogateasca viata. Si totusi, visele pe care le avem nepot ajuta sa ne intelegem problemele pe care le intampinam inexistenta noastra zilnica si sa gasim un mod de-a merge inainteatunci cand nu mai stim incotro s-o luam. Ele ne pot face sa privimdintr-un unghi nou relatiile noastre cele mai intime sidificultatile emotionale prin care trecem. Ele pot, de asemenea, sane descatuseze imaginatia si sa ne ajute sa devenim mai creativi.In cartea aceasta, va voi spune cum sa faceti pentru a va amintimacar o parte din ce-ati visat si cum sa va notati visele intr-unjurnal. Dupa care, puteti afla cum sa va analizati visele,explorand lumea simbolismului oniric. Veti incepe sa va dati seamacum pot visele voastre sa joace un rol de oglinda, aratandu-vaunele aspecte ascunse ale advaratului sine si ajutandu-va saajungeti la vindecare si echilibru in viata voastra."
Ruth Berry este o psiholoaga cu experienta de multi ani inpractica privata.
Traducere din engleza de Smaranda Nistor.
Selma H. Fraiberg
Anii magici
Cum sa intelegem si sa rezolvam problemelecopiilor
Editura Trei
Cartea de fata a ajuns la a 50-a editie in original, a devenitclasica, dar n-a fost afectata de trecerea timpului. Inca de laprima editie, descrierea si explicarea primilor ani din viatacopilului, impreuna cu recomandarile pentru parinti, medici sieducatori, au retinut atentia celor interesati. Pentru copilul mic,lumea poate fi foarte interesanta, dar si instabila sauinspaimantatoare. Autoarea reuseste sa-l familiarizeze pe cititorcu mintea copilului, aratandu-i cum se confrunta cu lumea si cuminvata sa-i faca fata. Selma H. Fraiberg a fost profesor laFacultatea de Medicina din Michigan, psihoterapeut si psihanalistde copii.
Cu o introducere de T. Berry Brazelton. Traducere din englezade Marilena Dumitrescu.
Muriel Levet
Oameni fara boli
Secretul longevitatii in 7 locuri ale lumii
Editura Lider

Exista oameni care se bucura de o sanatate perfecta, care ignoraproblema supraponderabilitatii si a obezitatii, care par imuni labolile cronice atat de frecvente in Occident. Ei sunt: locuitoriidin Vilcabamba, o mica vale situata in Ecuador; tribul Hunza, de peo vale din Casmir, in nordul Pakistanului; abhazii, poporcauzacian; locuitorii din mica insula Okinawa, din Japonia;mormonii; locuitorii insulei grecesti Creta; francezii dinsud-vestul Frantei. Toti acestia par sa aiba o "imunitatenaturala". Muriel Levet descrie obiceiurile alimentare sideprinderilor de viata ale acestor oameni, oferind cititorilorsfaturi si recomandari privind prevenirea anumitor boli, dar siindicii referitoare la valoarea nuritiva si profilactica adiferitelor tipuri de alimente, factori care asigura o sanatate defier si prelungirea vietii. Traducere de Anca Hromadnik.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO