Ziarul de Duminică

CARTEA DE STIINTA / Piata pe care s-a sarit calul

CARTEA DE STIINTA / Piata pe care s-a sarit calul
21.07.2009, 16:08 21
Eliza Roman
Arina in Tara Numerelor
Editura Scripta
 
O excursie fascinanta in lumea numerelor. „Carticica de fata – spune autoarea – nu-si propune sa imbratiseze toate aspectele in care se implica numarul. Scopul ei este sa realizeze, intr-o maniera accesibila, un periplu in Tara Numerelor, facand apel la cunostintele de cultura generala si de matematica elementara. Cititorul va avea prilejul sa intre in contact cu numerele care se intalnesc cel mai des, numere despre care vorbeste Biblia, ca si oamenii de afaceri, numere despre care se pomeneste in mitologie, ca si in tehnica, numere folosite in manualele scolare, ca si in arta etc. El va afla povestea unor numere care i-au starnit curiozitatea si care i-au preocupat indelung pe predecesorii nostri. Numarul va fi martorul unor adevarate drame generate de pasiunea celor care urmareau gasirea solutiilor corecte, de obsesii, de aventuri celebre ce se intind pe sute, chiar pe mii de ani." Prefata de acad. Mircea Malita.
 
 
John D. Caputo, Gianni Vattimo
Dupa moartea lui Dumnezeu
Editura Curtea veche
 
Cartea pleaca de la intrebarea aparuta pe coperta revistei Time, pe 8 aprilie 1966, „Dumnezeu e mort?", care a fost, la data publicarii, cel mai vandut numar din istoria revistei. Aducea la cunostinta publicului o miscare teologica, anume teologia radicala a mortii lui Dumnezeu. Dialogurile celor doi intemeiaza un fel de filosofie a religiei fara religie. „Nu-mi pot imagina un viitor fara discurs religios si, in acelasi timp, asta este ceea ce inseamna viitorul absolut. Dar adevaratul viitor e de neprevazut." Cartea apare in colectia Stiinta si Religie, coordonata de Basarab Nicolescu si Magda Stavinschi. Cu o prefata de Gabriel Vanahian. Traducere din limba engleza de Cristian Cercel.
 
Eduard Mircea Uzunov, Liviu Marcoci
Pariul proprietatii
Ghidul investitiei imobiliare inteligente
Editura Nemira
 

Prefata de Adrian Vasilescu. O carte descrie corect piata imobiliara („prima lovita, pentru ca aici, intai si intai, s-a sarit calul. Prin lacomie si nesabuinta", scrie prefatatorul) care va trebui sa se adapteze noilor realitati, chiar daca sunt dureroase. Eduard Mircea Uzunov este presedintele companiei imobiliare Regatta si al Camerei de Comert si Industrie Romania-Irlanda, iar Liviu Marcoci a condus mai multe societati comerciale cu capital mixt. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO