Ziarul de Duminică

Carti-cheie

Carti-cheie
20.01.2009, 15:42 49

 
Dale Carnegie spunea ca exista patru cai, si numai patru, prin care putem avea contact cu lumea. Suntem evaluati si clasificati in functie de ceea ce facem, cum aratam, ce anume spunem si cum o spunem. Colectia Carti Cheie a fost conceputa de Editura Curtea veche tocmai pentru a va ajuta sa parcurgeti aceste patru cai, dezvaluind secretele de succes ale celor mai avizati autori in materie. Un ghid esential pentru cei care doresc sa isi atinga scopurile propuse si sa aiba o viata fericita si echilibrata.
Jeffrey D. Smith – Urmeaza-ti visul! Cum sa-ti transformi telurile si visele in realitate. Traducere din limba engleza de Valentin Rusu. „Viata isi dobandeste adevarata semnificatie numai dupa ce iti dai seama care este potentialul tau, printr-o evolutie personala si prin modul in care intelegi sa te pui in slujba altora. Goana dupa «solutii magice» pe care majoritatea oamenilor isi inchipuie ca le vor gasi «undeva acolo» seamana cu zbuciumul disperat al celui prins in nisipuri miscatoare. Cu cat te zbati mai mult, cu atat te scufunzi mai repede... Tot ce trebuie sa faci este sa-ti urmezi visul, sa descoperi cum sa-ti folosesti talentele pe care deja le detii si sa le fii util altora cat mai bine cu putinta. Urmeaza acesti trei pasi si te vei afla pe drumul spre realizarea visului tau... oricat de mare ar fi el!" Asa isi incepe Jeffrey D. Smith cartea pe o care o prezentam. Jeffrey D. Smith este directorul executiv al cunoscutului Center for Personal Excellence si pregateste intreprinzatori de varf in multe domenii. El considera ca toti ne nastem cu potentialul de care avem nevoie pentru a ne realiza telurile, dar tot ce trebuie sa facem este sa ne urmam visul propriu. Importanta este concentrarea. Invingatorii raman concentrati asupra lucrurilor pe care si le doresc si actioneaza continuu spre a ajunge tot mai aproape de visul lor; toti ceilalti nu procedeaza astfel. „Concentrarea constituie deosebirea dintre un campion mondial si un concurent care a participat, dar a pierdut. In cartea aceasta, vei invata cum sa iti dezvolti concentrarea unui campion mondial."
David Niven – Cele 100 de secrete simple ale oamenilor de succes. Ceea ce au descoperit oamenii de stiinta si cum puteti sa folositi aceste descoperiri. Traducere de Manuela Rodica Petricau.
Cati dintre noi nu au visat sa ajunga sa egaleze rezultatele exceptionale ale oamenilor de succes? Ne-am fi dorit sa patrundem tainele reusitei lor, sa le urmarim traseul evolutiei si sa aflam ce le-a facut posibila ascensiunea. David Niven a avut curajul acestei incursiuni, reusind sa demitizeze teoria conform careia succesul este un atribut rezervat exclusiv celor alesi. „Cele 100 de secrete simple ale oamenilor de succes"este rezultatul observatiilor si cercetarilor laborioase efectuate de specialisti asupra persoanelor care au atins succesul in diverse domenii de activitate. Fiecare capitol ofera un punct de plecare, un imbold sau o sursa de inspiratie tuturor celor care doresc sa-si sporeasca sansele de a avea succes in viata.
 
Dr. David J. Lieberman – Arta de a te intelege bine cu toata lumea – Strategii de succes pentru solutionarea rapida a certurilor, conflictelor sau racirii relatiilor. Traducere de Oana Ilie. O discutie in contradictoriu la serviciu. O disputa cu partenerul de viata. O cearta cu copiii dvs. De acum inainte, nu va mai trebui sa le infruntati zilnic. Psihologul David J. Lieberman crede ca toate conflictele au ceva in comun. Fie ca este vorba despre plangerea unui client, de neintelegeri intre oameni cu personalitati diferite, de certuri din cauza banilor intre membrii unei familii sau de colegi de serviciu cu un comportament pasiv-agresiv, toate acestea au in comun teama de pierderea respectului sau a controlului, teama pe care o transformati in furie. Pornind de la aceasta, autorul va sugereaza cateva metode pentru solutionarea rapida a oricarui conflict, indiferent cat de vechi este. Tehnicile sale simple, usor de inteles si cu efect imediat va vor ajuta: sa puneti capat conflictelor de familie; sa obtineti din partea celorlalti respectul pe care il meritati; sa va imbunatatiti orice tip de relatie; sa convingeti pe oricine de adevarul spuselor dumneavoastra.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO