Ziarul de Duminică

Cărţi despre viaţa reală/ de Ziarul de duminică

Cărţi despre viaţa reală/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

12.10.2012, 00:04 129

Lawrence Cohen

Reţete de jocuri

De ceşi cum să te joci cu copilul tău

Editura Trei

Traducere din limba engleză de Anacaona Mîndrilă-Sonetto. Mulţi dintre noi considerăm că parentajul ţine numai de temele pentru acasă, de chestiunile organizatorice şi de antrenamentele de fotbal şi nu găsim prea multă bucurie în legăturile noastre de familie. În această carte, Lawrence Cohen îi încurajează pe părinţi să lase "seriozitatea" deoparte, pentru a-şi regăsi copilul, şi apoi demonstrează concret cum se poate face acest lucru.Potrivit autorului, copiii de toate vârstele au permanent nevoie de legături apropiate, de sentimentul siguranţei şi de ataşament, iar interacţiunea prin joc cu părinţii lor este o cale importată de a dezvolta legături de acest fel.

Lawrence J. Cohen este psiholog specializat în jocul copiilor, terapia prin joc şi parentaj. El susţine ateliere de parentaj prin joc pentru părinţi, profesori şi profesionişti din domeniul îngrijirii copiilor. Dr. Cohen a scris împreună cu Michael Thompson şi Catherine O'Neill Grace cărţile: Best Friends, Worst Enemies şi Mom, They Are Teasing Me.

Michael Hammond

Cum să fii părinte bun pentru adolescenţi

Editura Trei

Traducere din limba engleză de Mihaela Negrilă. Adolescentul tău îţi face tot mai multe probleme? Chiuleşte de la şcoală, te minte, bea şi fumează sau s-a înhăitat cu vreo gaşcă dubioasă? Cu o experienţă bogată în consilierea de familie, psihologul Michael Hammond propune părinţilor îngrijoraţi câteva instrumente practice prin care să poată îndrepta comportamentul rebel al adolescenţilor. De la certurile din casă şi dificultăţile şcolare până la probleme mai grave. precum consumul de droguri sau furtul din magazin, pentru toate există o soluţie. Sistemul de metode propus de autor poate schimba în mod vizibil purtarea adolescentului în mai puţin de două luni.

Exemple:

Cum găsiţi ac de cojocul chiulangiilor: Însoţirea la ore înseamnă să mergi la şcoală cu adolescentul tău: să escortezi chiulangiul înrăit la fiecare oră, să stai în clasă cu elevul care se poartă urât şi să te ţii după el prin şcoală, mergând la cantină şi cu autobuzul împreună cu el, dacă este nevoie. Însoţirea la ore este o metodă de corectare excesivă - să frecventeze orele şi să-şi desfăşoare activitatea la clasă până când face acest lucru în mod corespunzător. Consecinţa activă a însoţirii la ore pentru că a chiulit este foarte eficientă - niciun adolescent nu vrea ca tatăl sau mama lui să meargă cu el la fiecare oră sau să stea cu el în clasă - însă această metodă ar trebui folosită ca o ultima solutie.

Ziua privării de drepturi: Ca alternativă la însoţirea la ore, poţi să utilizezi ceea ce eu numesc Ziua privării de drepturi. Următoarea zi liberă pe care o are adolescentul este "confiscată". Adolescentul va petrece un număr de ore sau zile echivalent cu cel în care a chiulit, efectuându-şi temele şi sarcinile şcolare în ziua lui liberă (fără compensare). De asemenea, poţi să aranjezi să facă o jumătate de zi de activitate şcolară (şcoala de sâmbătă la domiciliu) şi o jumătate de zi de muncă. Activităţi cum ar fi smulgerea buruienilor, curăţarea cuptorului şi frecarea podelei şi vasului de toaletă ar trebui să aibă efectul scontat.

O alternativă este să-l iei pe adolescent să stea cu tine să lucreze (sau să-l trimiţi să lucreze cu un adult de încredere). Nu are voie să citească (în afară de ceva legat de şcoală), nu are voie să se uite la televizor, să asculte muzică, să joace vreun joc, să dea telefon, să scrie mesaje, să poarte o conversaţie sau orice altceva - pur şi simplu stă într-un loc în care poţi să fii cu ochii pe el şi îşi citeşte lecţia la ştiinţe sociale ori îşi face problemele la algebră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO