Ziarul de Duminică

Ce vezi, ce auzi, ce pastrezi

Ce vezi, ce auzi, ce pastrezi
23.04.2009, 15:24 36

 

 
 

In vizita la conu’ Zambacu

Muzeul National de Arta al României reia «Vizitele la conu’ Zambacu», care vor avea loc in ultima sâmbata a fiecarei luni. Aceasta este o buna ocazie pentru ca publicul sa (re)descopere istoria uneia dintre cele mai interesante si valoroase colectii de arta din tara, care a apartinut cunoscutului om de afaceri de origine armeana Krikor H. Zambaccian (1889-1962). Sâmbata, 25 aprilie 2009, incepând cu orele 11.30, iubitorii de arta sunt invitati sa petreaca o ora agreabila in casa conului Zambacu (asa cum il numeau prietenii), beneficiind de prezentarea colectiei realizata de un specialist al Muzeului National de Arta al României, fara a mai plati taxa de ghidaj obisnuita. Pentru a participa este necesara o programare in prealabil la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la cosmin.ungureanu@art.museum.ro.
La sfârsitul anului 2008 muzeul s-a redeschis intr-o noua formula expozitionala, dupa ce cladirea a fost renovata, iar lucrarile restaurate. Este prezentata acum in intregime colectia de 19 pânze semnate de maestri ai scolii franceze: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cezanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade, Campigli. O alta noutate oferita vizitatorilor cu prilejul redeschiderii este sala dedicata lucrarilor de grafica semnate de personalitati ale picturii precum Grigorescu, Tonitza, Iser, Ressu, Petrascu, Pallady, Stefan Dimitrescu si Magdalena Radulescu. Muzeul Zambaccian se remarca prin calitatea exceptionala a lucrarilor de arta româneasca care reflecta gustul desavârsit al colectionarului. Sunt prezente lucrari de vârf ale maestrilor secolului al XIX-lea sau de la inceputul secolului XX: Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alaturi de care se regasesc lucrari ale artistilor din perioada interbelica: Tonitza, Pallady, Petrascu, Iser, Darascu, Ressu etc. In imagine: Zambaccian vazut de Corneliu Baba.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO