Ziarul de Duminică

Cel mai cântat compozitor român/ de Ziarul de Duminică

Cel mai cântat compozitor român/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica

08.06.2011, 23:18 169

Nina Cionca

Ciprian Porumbescu

Editura Anima

O excelentă biografie a marelui compozitor mort de tânăr şi carea devenit, cum spune autoarea, "cel mai cântat compozitor alnostru". Mai recent, Balada a cucerit publicul meloman depretutindeni, fiind îndrăgită până în ţări depărate precum China şiJaponia, unde i s-a publicat o monografie, însoţită de un disc.Unul dintre cântecele patriotice cu mare răspândire după moarteaautorului, Imnul Unirii, a deveni imnul naţional alAlbaniei. Iar Tricolorul, care a fost încă din timpul vieţiicompozitorului imnul tututor societăţilor studenţeşti române dinCernăuţi, îndrăgit mai apoi de regele Carol II, a devenit imn alStrăjeriei, organizaţie de elevi, înfiinţată de rege. Îl cântausoldaţii, sportivii, iar mai târziu a devenit imn naţional, cutextul schimbat.

Volumul cuprinde şi o cronologie şi bibliografie întocmite deCiprian Raţiu şi întregite de Nina Cionca. Nina Cionca estestrănepoata compozitorului CiprianPorumbescu (despre care a scris o serie de cărţi) şi fiicaprofesoarei şi pianistei AureliaCionca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO