Ziarul de Duminică

COLECTII / Maestre ale literaturii de alcov

COLECTII / Maestre ale literaturii de alcov
08.07.2009, 15:30 89

Incercand sa defineasca ambitiosul profil al noii sale colectii, „Erotikos", Editura Nemira ne spune: „O celebrare a iubirii, in toate formele ei, dezbracata de orice conventie sau tabu. Un concept nou si provocator, „Erotikos" incalca toate interdictiile si satisface orice curiozitate. Literatura erotica cea mai rafinata va starni dorintele ascunse si va da o noua viata senzualitatii, dar si fantasmelor. Eseuri care dezvaluie toate secretele artei de a iubi, lucrari de istorie culturala a erotismului ce descifreaza regulile binecunoscutei, dar niciodata discutatei in public, etichete sexuale. Pentru ca iubirea e o arta, trebuie celebrata in toate formele ei." Dintre titlurile aparute pana acum, Lasse Braun – „Lady Caligula" (2 volume), Lora Leigh – „Placeri interzise".

Fran'oise Rey – „Nopti de cerneala". O carte cu fantasme erotice, a unei autoare de origine franceza. Fructul oprit este consumat de cupluri traditionale, barbati si femei indragostiti (sau nu), cu o pasiune si o frenezie iesite din comun. Toride sau umoristice, senzuale sau romantice, cu scene „hot" sau doar cu mangaieri tandre, povestirile din aceste „Nopti de cerneala" sunt intotdeauna salvate de seriozitatea cu care autoarea incearca sa puna in evidenta dimensiunea psihologica a personajelor. De la „Noaptea nuntii", trecand la „Noaptea vikinga" si ajungand la „Noptile scurte", Fran'oise Rey inchipuie o sumedenie de situatii si intalniri erotice, care se consuma sub ochii nostri, comunicand nu doar impresii fiziologice, ci si stari de suflet si aspiratii, aleanuri si dezamagiri. Maestra a literaturii de alcov, care si-a gasit un public fidel si entuziast, autoarea este, in viata de zi cu zi, o modesta, dar constiincioasa profesoara de colegiu, care preda limba si literatura franceza. Traducere de Laurentiu Dulman.

Paula Izquierdo – „Dependente de sex sau amante". O carte-marturie despre viata sexuala si obiceiurile unor femei indraznete, hotarate si inteligente care si-au vazut de propriul drum, ignorand oprobriul public, falsele pudori si prejudecatile epocii: Elisabeta I a Marii Britanii, Ecaterina cea Mare, Pauline Bonaparte, George Sand, lola Montes, Sarah Bernhardt, Colette, Mata Hari, Isadora Duncan, Alma Mahler, Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Josephine Baker, Edith Piaf sau Janis Joplin. Traducere de Mioara Angheluta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO