Ziarul de Duminică

CULISE DE TEATRU / Dumnezeul de a doua zi

CULISE DE TEATRU / Dumnezeul de a doua zi
09.09.2009, 15:33 45
Ieri, 10 septembrie, a avut locla Teatrul Act premiera piesei "Dumnezeul de a douazi", de Mimi Branescu, in regia lui Claudiu Goga. Scenografia -Stefan Caragiu. Cu: Mirela Oprisor si Vlad Zamfirescu. Spectacoluleste realizat cu sprijinul Raiffeisen Art Proiect, o initiativacare isi propune sustinerea si promovarea unor idei de valoare aleculturii romanesti.
"Dumnezeul de a doua zi -spune regizorul Claudiu Goga - este un text scris sub formaunei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altcevadecat o fotograma/fotografie a unui caracter, a unei starisufletesti sau a unui moment de viata, iar solutia folosita pentrudeveloparea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducatorde ironie si autoironie. Rezultatul: un text comic si dramatic inacelasi timp, poetic si violent deopotriva. Violent prinsimplitatea si exactitatea cu care pune diagnosticul, fara sajudece si fara sa condamne. Textul poate fi citit in mai multefeluri: ca o poveste de dragoste romantica sau ca trei povesti dedragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca osatira la adresa societatii romanesti de azi sau ca o invitatie lameditatie asupra sensului diminetilor de a doua zi (pentru ca, nu-iasa, orice s-ar intampla exista intotdeauna o noua bunadimineata).

Dar, intai de toate, el TREBUIEcitit ca o poveste despre parinti si copii. Sau mai exact ca opoveste despre parinti, copii si Dumnezeu. Un Dumnezeu de a douazi... cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO