Ziarul de Duminică

Cum să-ţi foloseşti mintea pentru a-ţi ghida inima

Cum să-ţi foloseşti mintea pentru a-ţi ghida inima

Autor: Ziarul de Duminica

09.09.2010, 23:39 26

Alon Gratch
Dacă dragostea ar putea gândi
Editura Trei
Pare întotdeauna că te îndrăgosteşti de cine nu trebuie? Simţi maimereu că partenerul tău nu se ridică la nivelul aşteptărilor? Eştiîndrăgostit de cineva care nu te iubeşte la rândul său?Psihoterapeutul Alon Gratch a identificat şapte tipare care neîmpiedică să găsim dragostea şi fericirea. În această carte el nearată cum să recunoaştem tiparul de relaţie pe care-l repetăm, săacceptăm părţile bune şi părţile rele din relaţiile noastre şi neajută să reuşim să ne gândim la relaţiile noastre atât de pline desentimente care, uneori, ne copleşesc. El ne arată cei trei paşinecesari pentru a ne opri din repetarea acestor tipare ale iubiriiiluzorii şi a găsi iubirea reală şi durabilă. Traducere de AncaTache.
Alon Gratch este psiholog clinician la New York şi autor al cărţii"Dacă bărbaţii ar putea vorbi", publicată la Editura Trei. Practicăpsihoterapia individuală şi de grup şi psihoterapia cuplului. Esteprofesor la Columbia University şi a colaborat cu Harvard MedicalSchool. A scris pentru numeroase publicaţii cunoscute, inclusiv NewYork Times şi The Wall Street Journal.

Keith Devlin
Partida neterminată
Pascal, Fermat şi scrisoarea din secolul al XVII-lea care a creatlumea modernă
Editura Humanitas

Să presupunem că doi oameni pariază pe aruncarea unei monede,stabilind că potul îi revine celui care câştigă trei aruncări dincinci. Dacă partida se întrerupe când unul din jucători conduce cudoi la unu, cum trebuie împărţit potul? Această problemă i-a pus-o,în secolul al XVII-lea, un cavaler francez lui Blaise Pascal. Larândul lui, Pascal i-a prezentat problema lui Fermat, iar dinschimbul de scrisori dintre cei doi mari matematicieni s-a născutteoria probabilităţilor. Era pentru prima dată când oamenii puteauafla ceva despre viitor - care până atunci se credea că ţine înîntregime fie de destin, fie de hazard.
Matematicianul Keith Devlin de la Universitatea Stanford a acceptatprovocarea de a scrie despre documentul matematic care a marcat celmai puternic istoria omenirii şi a ales una dintre scrisorile luiPascal către Fermat. "Partida neterminată" e o pasionantăintroducere în teoria probabilităţilor, care ne ajută să înţelegemcum se estimează, de pildă, riscul unui atac terorist sau şansa dea câştiga la bursă, dar, mai cu seamă, ne explică cel mai mare saltfăcut de gândirea umană: dobândirea capacităţii de a privi spreviitor. Traducere din engleză de Anca Florescu-Mitchell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO