Ziarul de Duminică

Despre competenţe şi încredere în sine/ de Ziarul de Duminică

Despre competenţe şi încredere în sine/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica

15.06.2011, 23:28 84

Isabelle Filliozat - Ceilalţi şi eu. Cum să-tidezvolţi compeţentele sociale. Traducere din limba franceză deNicolae Baltă. Sa dai buna ziua, sa spargi gheata, sa incepi oconversatie, sa stabilesti o relatie, toate acestea se invata, seperfectioneaza si te fac fericit. Deseori insa teama de a deranja,de a fi judecati, de a nu sti ce sa spunem ne impiedica sa neapropiem de ceilalti. Ne simtim neajutorati, impresionati,rusinati. Isabelle Filliozatofera o adevarata meditatie despreraporturile noastre cu ceilalti. Ea descrie codurile, acestegesturi si cuvinte deseori automate de la inceputul unui contact,si exercitii practice de combatere a timiditatii si aprejudecatilor. Intr-adevar, felul nostru de a saluta, de a intindemana sau obrazul, de a ne privi interlocutorul influenteazaevolutia relatiei. "În cărţile mele precedente v-am invitat săexploraţi profunzimile psihismelor voastre - spune autoarea -, săvă cufundaţi în adâncul emoţiilor. Aici, vom privi mai îndeaproapecomportamentele noastre externe şi impactul lor asupra celorlalţi.Aceasta, deoarece nu suntem întotdeauna conştienţi de parteanoastră de responsabilitate în ceea ce ni se întâmplă. Or,atitudinile noastre atrag după sine reacţiile celorlalţi." Autoareane invita sa redescoperim politetea inimii, gustul discutiei, alconversatiei pentru a ne simti mai liberi si mai fericiti.Indraznind sa dam si sa primim, devenim realmente subiectul si nu,ca pana acum, obiectul vietilor noastre. O carte pasionanta desprerecapatarea controlului asupra emotiilor si a gesturilor noastre,pentru a putea intra in relatie cu ceilalti fara a ne teme de ei sifara a-i judeca.

Isabelle Filliozateste psiholog clinician sipsihoterapeut din 1982. Este autoarea mai multor carti, printrecare marele ei succes L'Intelligence du coeur (1997), Jet'en veux, je t'aime (2004) şi Il n'y a pas de parentparfait (2008).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO