Ziarul de Duminică

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (34)

DUPA 15 ANI/ Zizi in tranzitie (34)
02.12.2009, 14:41 19
La mijlocul anilor '90, inrevista "Zig zag" aparea primul serial umoristic din presaromaneasca post-decembrista. Dupa un deceniu si jumatate, amconstatat ca a ramas atat de afurisit de actual, incat am decissa-l republicam.
Marile vacante
Motto: "In cinsteata, cea mai frumoasa
Si mai nebuna dintreflote".
Urmând atavic indicatiileinvatamântului politico-ideologic, Zizi se desparti de Pasaricarâzând. In drum spre casa isi cumpara câteva ziare, prilej saconstate ca oficialitatile isi aruncau una alteia gaina moarta aflotei - fara a intra insa careva la apa.
La coltul cavoului de betonromantic intitulat bloc de locuinte il gasi pe Câine luptându-se cuun nor de lacuste marocane.
- Ce, ma, te dedai la apartheid?Asa vrei tu sa intram in Europa? Gata cu extremismul!
Câine veni cuminte dupa stapân,decis sa accepte orice fel de coalitie familiala, numai sa nuboteasca imaginea asociatiei de locatari.
Acasa ii astepta Luminita,nerabdatoare, cu bagajele facute.
- Ai pus tot?, intreba sotul,deschizând frigiderul.
- Sigur, nu mai cauta, toatamâncarea e in borseta aia. Eu mi-am pus constumul de baie integral,tu il ai pe ala 51%, am pus prosopul, colgheitul, "Academia" n-aaparut inca, asa ca am luat Monitorul Oficial, Cola luam din drum,de la pompa - altceva?
Zizi, ba chiar si Câine, oprivira cu un repros nedisimulat:
- Vrei sa spui ca n-ai pustelevizorul!? Nu stii ce episoade-bomba urmeaza? Jan Howard bestialviolata de locotenentul Chiriu, acelasi care a incercat sa-i punain cârca lui Midnight Caller chestia cu drogurile?
Luminita ridica din umeri. Ziziridica televizorul si, o data iesiti, Câine ridica piciorul. Astfelusurata, familia pleca in concediu. Ii astepta, epuizant, lunguldrum pâna la strandul Toboc.
(va urma un episodcenzurat)

tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO