Ziarul de Duminică

Educaţie, spiritualitate, raţiune/ de Ziarul de duminică

Educaţie, spiritualitate, raţiune/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

09.03.2012, 00:04 110

Po Bronson, Ashley Merryman - Şocul educaţiei. O nouă perspectivă asupra dezvoltării copiilor. Traducere de Otilia Tudor. Premisa principală a cărţii de faţă este că strategiile pe care societatea modernă le implementează în educaţia copiilor sunt, în fapt, cu dublu tăiş, pentru că răsturnările de situaţie pe care le-a cunoscut ştiinţa dezvoltării copilului au fost ignorate. Intenţia acestei cărţi nu este aceea de a trage un semnal de alarmă, ci să ne înveţe să gândim diferit - mai profund şi mai clar - despre copii. După ce veţi parcurge această lucrare, vechile prezumţii vă vor parea a nu fi altceva decât proiectii iluzorii. Odată depăşit şocul iniţial, vă veţi trezi înţelegând copiii într-o manieră cu totul nouă. Iată câteva probleme la care această carte oferă un răspuns: de ce instinctele noastre în privinţa copiilor sunt atât de deviate?; reversul laudei; depistarea inteligenţei la vârste preşcolare; motivele răzvrătirii adolescenţilor; autocontrolul este ceva ce se poate învăţa?; de ce mint copiii?; mitul supercapacităţii.

Deepak Chopra - Cele şapte legi spirituale pentru părinţi. Îndrumă-ţi copiii pe calea succesului şi a împlinirii. Traducere de Iustina Cojocaru. În cartea de faţă, filosoful şi vindecătorul de trup şi suflet Deepak Chopra urmează drumul pe care îl deschisese cu bestsellerul Cele 7 legi spirituale pentru atingerea succesului, extinzând şi reinterpretând legile sale spirituale pentru a le pune la îndemâna părinţilor. "Încă din ziua în care bebeluşul vostru a apărut pe lume, aţi devenit educatorul său spiritual", scrie Chopra. "Încercaţi să înţelegeţi spiritualitatea ca pe o aptitudine pe care o exersaţi pentru că asta înseamnă ea de fapt. Eu cred în împărtăşirea acestor aptitudini cât mai devreme cu putinţă, prin orice mijloc de comunicare pe care îl poate percepe un copil." Pentru a-şi duce la îndeplinire scopul propus, Chopra îşi traduce propriile sale "legi" pe înţelesul tuturor, astfel încât chiar şi copilul nou-născut să le poată pricepe sensul: totul este posibil; dacă vrei să obţii ceva, dăruieşte ceva; când faci o alegere, schimbi viitorul; nu spune nu, lasă-te în voia sorţii; ori de câte ori îţi doreşti ceva, sădeşti o sămânţă; bucură-te de călătorie; eşti aici pentru un motiv.
Prin propunerea acestui program inteligent şi uimitor de simplu (în care fiecare zi a săptămânii este destinată împlinirii uneia din cele şapte legi spirituale), Chopra sugerează modalităţi pe care părinţii le pot îmbrăţişa pentru a-şi învăţa copiii care sunt adevăratele valori spirituale, prin integrarea unor scopuri spirituale în viaţa de zi cu zi a familiei.
Christine Padesky, Dennis Greenberger - Raţiunea mai presus de emoţii. Schimbându-ţi gândurile, vei schimba ceea ce simţi. Cuvânt-înainte de Aaron T.Beck. Traducere de Aurelia Ciobanu. Greenberger şi Padesky au condensat înţelepciunea şi ştiinţa din psihoterapie şi au scris un manual uşor de înţeles, capabil să schimbe vieţi. Autoarele furnizează întrebări orientative, sugestii, mementouri şi fişe de lucru care au fost dezvoltate din propria lor practică în clinică - instrumente ce pot fi în acelaşi timp atât mobilul, cât şi harta oamenilor aflaţi în căutarea unor schimbări fundamentale în viaţa lor.
O carte care poate fi folosită în autoperfecţionare, dar şi ca ajutor în terapie.
Colecţia Total
Normand Baillargeon - Mic curs de autoapărare intelelectuală

Traducere de Anca Irina Ionescu. Ilustratii de Charb. Editie revizuită
Am sentimentul că cetăţenii societăţilor democratice ar trebui să urmeze un curs de autoapărare intelectuală pentru a se putea proteja de manipulare şi control şi pentru a construi fundamentul unei democratii mai pline de sens." Noam Chomsky. Care este relaţia dintre democraţie şi gândirea critică? Ce trebuie să ştie un cetăţean dintr-o democraţie pentru a face să aiba sens cuvântul democraţie? În cartea de faţă, pedagogul radical Normand Baillargeon îi învaţă pe cititori cum să citească, să deconstruiască şi să pună intrebarile necesare pentru a se proteja de manipulările guvernanţilor, ale autorităţilor şi ale altor elite. În spiritul apărătorilor gândirii critice din fiecare epocă, această carte îi înzestrează pe cititori cu instrumentele necesare pentru a-şi lua în propriile mâini educaţia de cetăţeni.
Daniel Appriou - Trucuri şi strategeme ale istoriei

Traducere de Irina Lulciuc. De-a lungul istoriei conflictelor umane, capii militari au reportat adesea victoria prin viclenie, dacă doar simpla utilizare a forţei nu le-o permitea. Din timpuri îndepărtate s-au găsit apărători ai stratagemelor militare care, dacă nu aveau privilegiul unor confruntări directe, permiteau cel puţin cruţarea vieţilor umane. Istoria este presărată de astfel de subterfugii care au schimbat adesea cursul lucrurilor. Chiar dacă sunt opera unor mari strategi sau fapta unor mici şmecheri anonimi, Daniel Appriou ne prezintă aceste vicleşuguri de geniu în această carte foarte bine documentată şi care se citeşte pe nerăsuflate.
Toni Weschler- Cum să îţi supraveghezi fertilitatea. Traducere de Ianina Marinescu. În această carte plină de explicaţii fascinante, de încredere şi actuale, Toni Weschler scoate la iveală tot ce ar trebui să ştim despre fertilitatea şi sexualitatea noastră, demistificând fascinanta natură a reproducerii. Abordarea foarte practică a constientizării fertilităţii este prezentată într-o manieră plină de înţelegere şi dătătoare de forţă. Indiferent că doriti să rămâneţi însărcinate, să evitaţi o sarcină sau doar să înţelegeţi mai bine fertilitatea femininaă, aceasta carte este pentru dumneavoastră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO