Ziarul de Duminică

Festival cu cantec la Mamaia

25.08.2000, 00:00 20



In aceasta seara, incepand cu ora 22.30, va debuta cea de-a XXX-a editie a Festivalului "Mamaia 2000". Dupa cativa ani in care festivalul de la malul marii a fost stramutat la Teatrul Soveja din Constanta, de aceasta data cele trei sectiuni vor avea loc pe scena Teatrului de Vara din Mamaia.

Sectiunea care va deschide festivalul este "Interpretare", la care vor participa 14 debutanti.

Organizatorii Festivalului Mamaia 2000 au intocmit lista celor mai ascultate piese dance pop si rock ale anului acesta, melodiile fiind "culese" din playlist-urile posturilor de radio.

Din pacate, si in acest an, sectiunea "alagare" va fi plina de piese care nu au avut un asa mare succes si care, probabil, au fost impuse organizatorilor.

Cateva exemple ar fi "Un ceas sau doua sau trei" (Monica Anghel), "Du-te dor" (Aurel Moldoveanu), "Da, te mai iubesc" (Madalina Manole), "De ziua ta" (Talisman), piese care, pe langa faptul ca nu au facut furori printre amatorii muzicii lejere, nici nu au fost asa des difuzate.

Pentru hitul dance al anului vor concura "Amintirile" (3rei Sud Est), "Vino la mine" (N&D), "M-am indragostit" (Valahia, piesa ce a inlocuit hitul "Banana", acuzat ca ar avea ceva conotatii sexuale)), "Prima iubire" (Andre), "Inima mea" (A.S.I.A.), "N-am crezut" (Animal X) si "Lasa-ma in pace" (Candy).

Cantecele pop intrate in finala sunt: "Poveste" (atefan Banica Jr.), "Un ceas sau doua sau trei" (Monica Anghel), "Du-te dor" (Aurel Moldoveanu), "Da, te iubesc" (Madalina Manole), "Nu te mai iubesc" (Latin Express), "De ziua ta" (Talisman) si "Lasa-ma sa te iubesc" (Gaz pe Foc).

Genul pop-rock va fi prezent prin piesele "Dac-ai sti" (Directia 5), "Jumatatea mea" (Taxi), "Noi o scoatem la capat" (Vank), "Albinutza" (Voltaj) si "Te iubesc" (Supermarket).

Pentru fiecare categorie a sectiunii, conform regulamentului festivalului, au fost stabilite cate doua piese de rezerva pentru trupele care nu vor putea participa la faza finala, pe 26 august. Aceste melodii sunt: "Crasmarita" (Ro-Mania), "Toata lumea" (Class), "Vino" (Laura Stoica), "Fata cu vioara" (Daniel Robu), "Ultrafete" (Bere Gratis) si "Am cazanul meu" (Desperado).

Principalul criteriu de selectionare a slagarelor finaliste a fost reprezentat de topurile primite din partea a 22 de posturi de radio (din 40 contactate), cuprinzand cele mai solicitate si difuzate piese in perioada 1 septembrie 1999 - 30 iulie 2000. La acest criteriu s-a mai adaugat si topurile de vanzari furnizate de sase producatori implicati in acest gen de muzica.

Pretul unui bilet pentru serile dedicate interpretarii, creatiei si slagarelor este de 70.000 lei, iar pentru Seara de Gala (care va avea loc duminica), 100 000 lei.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO