Ziarul de Duminică

FOILETON/ Jurnalul unui barbat care uraste femeile (II). Jocul ielelor

FOILETON/ Jurnalul unui barbat care uraste femeile (II). Jocul ielelor
16.12.2009, 13:07 42
Citeva cuvinte despre Erdgazus
La Erdgazus lucreaza pasiunea vietii mele. Ca in cazuloricarui barbat, pasiunea vietii mele e o tipa singura, pe caren-am reusit s-o conving sa treaca la pat.
Mai precis: pasiunea vietii mele e contabila Erdgazului. Acumo sa va spun un secret: toate firmele finantate de firma noastratrimit niste rapoarte de-ti vine sa-ti dai pumni in cap. Nicipasiunea vietii mele nu face altceva.Asa ca eu, ca sa-mi facevaluarea, o sa am motiv s-o sun azi de zece ori. Si sa-i trimit otona de emailuri. Sa vad cum strecor ce ma arde pe mine printrerinduri, poate-poate. Si-ar fi imaginat cineva ca o sa spervreodata sa se culce o femeie cu mine doar ca sa scape de gura mea?Eu nu.
- Frumoaso, cheltuielile voastre de la consumabile sint maimari decit cele de la salarii. Ce faceti acolo? Ziare?
- Nu ma lua asa, Cristi. Ti-am mai spus ca nu sint "frumoasa"ta. Cheltuielile de la consumabile nu sint asa de mari. Gindeste-tenumai cit scriu la afurisitele tale de rapoarte.
Aici m-a atins. Ii cer de fiecare data rapoarte suplimentaresi citeva contracte.
- Da? Si cine ma rog e aceasta Emanuela Crudu? Ce serviciipresteaza ea? Si pentru ce primeste drepturi de autor? Ce ainventat?
- Emanuela Crudu e tipa pe care am dus-o la show-ul deprezentare de la Baneasa. E o vedeta. Tu nu citesti presa? Cred caunuia ca tine i-ar face placere sa o cunosca.
- Aaaa! Faceti spectacole de striptis pe banii firmei!
- Hai, ma, las-o moarta.
Totusi, a ris. Am auzit, asa, un fel de gingurit de porumbitain receptor. Sint pe drumul cel bun.
- Daca ai nevoie de mai multe informatii despre Emanuela,sun-o pe Anca.
Stie ca nu o s-o sun cu Anca. Cu sefele nu ma pun, v-amexplicat de ce.
- Bine, pisi. Te mai sun eu daca apare ceva. Trimite-micontractul stripteuzei. Si spune-i Clarei sa-mi trimita oprezentare a ei sau ceva. Hai, pa!
Si inchid repede, ca sa ramina "pisi".
O s-o mai sun eu azi.
Curiosi cu ce se ocupa Erdgazus SRL?
Consultanta si intermedierii pe piata auto. Acuma vad ca s-aulansat si in organizarea de evenimente. Asta e bine. Pentru iubireavietii mele si pentru mine.
In aceste momente sublime, de mine se apropie Mariana. Esingura tipa de la birou cu care mi-am pus-o si o sa regret astacite zile oi avea. Mariana e din Iasi, are par brunet, obraji mari,cu pometii proeminenti si ochi de chinezoaica.
Si ar trebui s-o invete cineva sa faca sex, pentru ca rau nuarata.
- Iesim la o cafea, Cristi? ma adulmeca Mariana.
- N-am timp. Am Erdagzusul pe cap, stii si tu...
- Dar am ceva important sa-ti spun. Vreau sa vorbim.
Cind iti spune o femeie ca are ceva important sa-ti spuna,trebuie sa o asculti. Imi poate face mult rau daca se supara maimult decit e suparata deja pe mine.
- Bine, hai la cafea, Mariana.
Si ma las tirit la parter, unde e amenajat bufetul bloculuinostru de firme.
Mariana
Pe linga defectul de neiertat despre care am vorbit, Marianamai are citeva.
1. E birfitoare.
Daca ai intrat in gura ei, iesi zdrente. Stiu despre cevorbesc, pentru ca mi s-a intimplat mie. Pozitia mea in firma acazut de pe virful Everest in Groapa Marianelor dupa ce i-am spusMarianei ca trebuie sa-i dau papucii. Daca nu aveam un contractbeton, acuma umblam cu CV-ul in brate pe la firme.
2. Desi nu stie sa faca sex, umbla numai, sa ma scuzati, dupaaia. Mariana a regulat toata firma noastra si inca vreo citevafirme din complex.
Si, da, fac parte dintre acei monstri macho care zic cabarbatii isi pot permite sa si-o puna cu cine prind, dar femeilenu, pentru ca se declaseaza iremediabil.
Intrebarea e cum i-a regulat pe toti daca nu stie sa faca sex?O fi invatat intre timp, eu am prins-o la inceputurile carierei eiin firma... Sa o mai probez o data?
Mariana ma ia pe departe:
- Stii ca am avut acum doua zile raportul ala pentruVandorform. Stai sa vezi. Vine la mine boul ala de Victor("Boul"!!! Ca ieri am vazut-o cu el in KFK...) si imi zice: "Da-mimie raportul si te rog sa nu mai umpli biroul cu birfe despre mine.Iti fac eu munca, numai sa taci." Auzi tu. Eu umplu biroul cu birfedespre el.
Categoric nu mi-o mai pun cu Mariana. Fereasca Dumnezeu. Nicidaca nu s-ar mai uita nici o femeie la mine. Mai bine ma duc pecentura.
- Mda, zic, nu stiu ce sa spun, Mariana. Umpli biroul cu birfedespre el?
- Ii tii partea? se ratoieste ea. Stii ce face asta? Stii ca afost la o clinica de dezalcoolizare? Si ca fumeaza marijuana? E undrogat nenorocit! Tu n-ai vazut ce privire de sonat are? Stiai caplateste o pensie alimentara?
E bine de stiut, dar nu vreau sa ma incurc cu birfeleMarianei.
- Nu stiam. Ca sa vezi.
- Da, a umflat-o pe una si pe urma si-a luat talpasita. Aia aramas cu plodu' pe cap si fara servici. Iti dai seama??? O las samai trancane putin despre dedesubturile lui Victor, dupa care oconving sa ne intoarcem la munca. Din fericire si Marianei ii efrica de sefa, asa ca reusesc.
Ma asez la birou si intru pe ICQ.
"Vezi ca te-a traznit fercirea. Te-a luat Mary la inimioara."Din capatul celalalt al salii, Victor isi intoarce spre mine ochiiingroziti.
Din nou despre "iubirea vietii mele"
La citeva ore dupa faza cu Mariana o sunasem deja pe Clara,iubirea vietii mele, de vreo zece ori.
De voie, de nevoie, ramasese "Pisi".
Iar "Pisi" a mea reusise in cele din urma s-o dreaga, in asafel ca puteam sa-i arat rapoartele si evaluarea mea sefei.
Pe "Pisi", alias Clara, n-o cunoasteti inca. Are parul saten,lung si usor ondulat, ochi albastri si un fundulet de nota10.
Si sa vedeti cum se misca funduletul asta cind se invirteClara de colo-colo. Un deliciu!
Seamana cu Clara Morgane, daca intelegeti ce vreau saspun.
Cum spun, Clara e o tipa traznet, care se imbraca traznet. Sie foarte provocatoare. Cu toate astea, nimeni nu ii ajunge la nas.Locuieste cu un pisic si nimeni nu stie sa aiba vreun iubit.
Sigur, de cind ma tot dau la ea fara success, pisicul ala adevenit cel mai mare dusman al meu.
Inchipuiti-va numai cum se freaca de sinii ei. Poate si doarmecu el.
In prima dimineata cind ma voi ridica din bratele iubiteivietii mele, ii sucesc gitul si il maninc.
Ma ridic de la calculator si imi iau avint spre biroul sefei,cu dosarul infipt sub brat si aerul unuia care a cistigat lapariuri. Erdgazusul are la ora asta cel mai tare raport care atrecut vreodata prin firma noastra, iar iubirea vietii mele nu atagaduit ca am putea sa ne vedem intr-o bunazi.
Sefa e ocupata, desigur. Ma trintesc pe fotoliul dinanticamera si ma holbez la picioarele secretarei Mihaela, caremestereste ceva la acvariu.

Va urma

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO