Ziarul de Duminică

Frantuzoaicele nu se lasa

22.02.2008, 18:39 21

73% dintre frantuzoaicele de peste 60 de ani au de marturisit episoade erotice full contact in ultimul an. Chiar asa, si-o fi pus cineva intrebarea de ce femeile astea nu se ingrasa niciodata?

La batranete, orice femeie care se respecta ar trebui sa se stabileasca la Paris sau, cel putin, asa crede Pamela Druckerman, autoarea opului Lust in Translation: The Rules of Infidelity from Tokyo to Tennessee. Ea-si intareste asertiunea intr-un recent articol postat pe www.washingtonpost.com, comentand volumul 50 ans? Vous ne le faites pas! de Daniele Laufer.
Speculatia se poate baza pe nu putine exemple concrete: la 59 de ani, actrita Nathalie Baye inca joaca roluri romantice, la 43 de ani Juliette Binoche pozeaza in PLAYBOY (e drept, am vazut numarul si fotografiile sunt construite cu multe alibiuri, gen penumbre, valuri etc.), iar Paris Match a pus pe o coperta, anul trecut, imaginea topless a unei Arielle Dombasle de 49 de ani, dar care tocmai lansase un show de cabaret extrem de fierbinte. Nici Charlotte Rampling nu sta mai rau: la 49 de ani, inca mai figura in topul celor mai hot actrite, in timp ce, mai nou, la aproape 62, continua sa interpreteze partituri ofertante din punct de vedere macar aluziv erotic. Oare, la 65 de ani, Catherine Deneuve ne va oferi si ea o surpriza?
Pe langa aceste doamne venerabile ale cinematografului din Hexagon (ce sa mai zicem de Monica Bellucci, mai "ireversibila" ca niciodata la doar 44 de ani?), Carla Bruni-Sarkozy apare ca o veritabila prospatura, ea abia ce a implinit 40 de ani! Iar, peste Ocean, Michelle Pfeiffer sau Susan Sarandon au devenit "piese" cu adevarat abia in al cincilea deceniu de viata, in vreme ce Sharon Stone a jucat in al doilea episod al Basic Instinct la 48 de ani. S-o pomenim si pe Diane Keaton, cea care, la 57 de ani, i se arata goala lui Jack Nicholson intr-o comedie romantica?
Sa ne intoarcem insa la frantuzoaicele noastre - desirate, dar debordand de sexualitate. Ele par sa nu fi auzit de menopauza si, in proportii covarsitoare, trecute de cota 50, se arata larg deschise atat perspectivei sexului nonmarital, cat si sexului extramarital (probabil ca, totusi, nici sexul banal-marital nu este neglijat...). Una peste alta (sexul lesbian nu apare foarte clar delimitat in statistici), se pare ca frantuzoaicele care au depasit semicentenarul sunt, acum, mult mai active sexual decat la 20-30-40 de ani.
...O fi bine, oare, sa emigram cu totii pe malurile Senei, cea frumos curgatoare si plina de prezervative folosite?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO