Ziarul de Duminică

Ghidul călătorului politicos/ de Ziarul de duminică

Ghidul călătorului politicos/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

14.03.2013, 23:49 118

John Bridges, Bryan Curtis

Un gentleman în străinătate

Mic ghid pentru o călătorie reuşită

Editura Nemira

Colecţia Bonton. Traducere din limba engleză de Marian Truţă. Oamenii călătoresc din ce în ce mai mult în străinătate, dar uită adesea bunele maniere. Însă politeţea şi eleganţa rămân în continuare armele imbatabile ale călătorului, fie că este vorba despre vacanţă sau despre călătorii de afaceri. Aşa că înarmează-te cu ele, informează-te înainte de a pleca despre obiceiurile şi regulile locului în care vei merge şi nu uita că datorită bunei conduite poţi câştiga mai mult decât graţie unei tranzacţii reuşite.

  • Un gentleman nu vizitează Vaticanul în şort.
  • La fel ca şi în ţara sa, un gentleman nu va folosi telefonul mobil într-un lăcaş de cult, într-un muzeu de artă sau în timpul unui spectacol de teatru.
  • Dacă un gentleman nefumător se va afla într-un oraş sau într-o ţară în care fumatul este permis, nu se va plânge. Va căuta doar să evite fumul de ţigară.
  • In Mexico City nu se da bacsis taximetristilor.
  • In Coreea de Sud, nu se lasa bacsis nici in restaurant. La fel, in Japonia.
  • In Islanda, alcoolul este destul de scump, astfel incat poate dubla nota de plata in restaurant.
  • In Africa de  Sud exista 11 limbi oficiale, dar, din fericire, engleza este vorbita peste tot.
  • In orice tara pe care o vizitezi cele mai importante cuvinte pe care trebuie sa le inveti sunt „te rog” si „multumesc”.

Volumul „Un  gentleman în străinătate” este un ghid cu reguli de calatorie in majoritatea tarilor din lume, practic si savuros. Gasesti reguli clare de comportament plus informatii esentiale (diferenta de fus orar, cateva expresii uzuale in limba tarii respective, temperaturile medii lunare etc).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO