Ziarul de Duminică

Grimberg forţează piaţa/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

20.02.2014, 23:48 48

Luni 24 februarie, la Radisson BLU Hotel, orele 19:30, Casa de Licitaţie si Galeria de Arta Grimberg organizează prima licitaţie din acest an.

La începutul toamnei trecute, a fost inaugurată pe Bulevardul Carol, lângă Teatrul Foarte Mic, Galeria de Artă Grimberg, prin vernisajul expoziţiei „Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism”, ce a adus în prim plan obiecte de artă românească ale unor nume celebre precum Gheorghe Tatarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărascu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba. Pe lângă Galeria de Artă, Grimberg a deschis şi o Casă de A urmat licitaţia - prima sesiune în decembrie: pictură şi sculptură de valoare, din plastica românească, piese de artă decorativă, orfevrărie, orologerie, bibliofilie, etc. În dezvoltarea portofoliului, Galeria de Artă Grimberg pune accent pe valoarea plastică a lucrărilor a căror autenticitate este incontestabilă, procesul de triere al operelor fiind extrem de riguros şi respectând cele mai înalte exigenţe.

Fondatorul Casei de Licitaţii este Ştefan Grimberg, un vechi şi avizat iubitor de artă, care a înfiinţat în 1992 firma Da Vinci. În calitate de preşedinte al Federaţiei Patronale din Comerţul cu Obiecte de Artă din România, între 1992 şi 2002, şi al patronatului Comercianţilor de Artă din România, din 2002 în prezent, Ştefan Grimberg a rămas un consecvent promotor al valorilor autentice în artă. După o activitate prestigioasă la Galeria Da Vinci, de pe Calea Victoriei, el a deschis casa de licitaţie care îi poartă numele, devenind în scurt timp unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniu. A deschis o a doua galerie, în apropierea stadionului Dinamo, care n-a mers, apoi la Hanul cu Tei, convins, cum declara într-un interviu, că „aproape nicio afacere nu oferă atâtea oportunităţi precum comerţul cu artă.” „Eu am reuşit totuşi o performanţă cu noua mea casă de licitaţii ca în data de 10 decembrie, anul trecut, când am ţinut prima licitaţie în clădirea ARCUB, fosta ARLUS, să prezint 140 de obiecte de artă de o valoare excepţională şi să vând 40% dintre ele, cu o reţetă de 350.000 de euro. Adică asta înseamnă suma încasată.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO