Ziarul de Duminică

Horoscopul pe 40 de ani

Horoscopul pe 40 de ani

Autor: Ziarul de Duminica

18.05.2012, 00:08 1822

Niciun astrolog nu a cutezat vreodată să-şi spună părerea despre ce ne rezervă astrele de-a lungul a 15 ani.A făcut-o însă canadianca Georgia Nicols*), unul dintre cei mai renumiţi astrologi din lume. Nichols semnează rubrici astrologice în publicaţii din toată lumea, apare frecvent în emisiuni de televiziune şi are un website popular, vizitat anual de peste un milion de utilizatori!

"Lansat acum un an în Canada - spune Mihaela Dicu, preşedintă de onoare a Asociaţiei Astrologilor din România -, volumul de faţă a devenit rapid un bestseller internaţional. Citindu-l, îţi dai seama cu uşurinţă de ce: este fondat pe o îndelungată şi solidă experienţă astrologică, este ilustrat cu exemple convingătoare, este scris cu inteligenţă, umor şi multă căldură. Georgia Nicols are un pătrunzător spirit de observaţie, care-i permite să creioneze cu obiectivitate cele 12 profiluri zodiacale, dar are şi eleganţa de a sublinia potenţialul pozitiv, de a încerca să ajute reprezentaţii fiecărei zodii să se exprime prin ceea ce au mai valoros. Noutatea (şi curajul!) lucrării constă însă în prognoza pe 40 de ani. Autoarea nu numai că abordează o perioadă de timp generoasă, dar pune la dispoziţia cititorilor, alături de previziunile pentru anii ce vor veni, până în 2023, şi o retrospectivă a anilor scurşi din 1983 până în prezent, astfel încât în realismul analizelor ce sondează trecutul să putem găsi o garanţie a acurateţei celor ce scrutează viitorul."

Georgia Nicols îşi începe argumentarea:

"Timp de peste zece mii de ani, astrologii s-au numărat printre cele mai luminate minţi ale omenirii: matematicieni, savanţi, doctorişi filozofi.Şi astăzi, astrologia îşi câştigă majoritatea adepţilor din rândul persoanelor cu educaţie. Fiecareţară din lume are propria formă de astrologie.

Astrologia nu înseamnă presimţirişi globuri de cristal. Astrologia se bazează pe matematică; mai exact, pe ciclurile Soarelui, ale Luniişi ale planetelor din sistemul nostru solar.

Sper că această carte te poate ajuta să înveţi mai multe despre tine, să îţi plănuieşti mai bine viitorulşi să ai un control mai bun asupra propriei vieţi.

Eu folosesc astrologia în multe feluri, dar iată un caz în care m-a ajutat:

Timp de treisprezece ani, am avut închiriată o casă în oraş, pe Kingţs Road, în Vancouver, lângă Universitatea din Columbia Britanică. Îmi plăcea să locuiesc acolo. Era o comunitate unită, adunată de-a lungul unei singure străzi, cu oameni interesanţişi prietenoşi (erau, desigur,şi câţiva neisprăviţi).

În perioada în care am locuit acolo, mai deţineamşi un teren pe o insulă din apropiere. Într-o zi, am primit, spre stupoarea noastră, ordine de evacuare, pentru că locuinţele urmau să fie demolate. Eram obligaţi să ne mutăm!

Toţi au început să-şi caute un loc de închiriat sau de cumpărat. Eu m-am mutat într-o casă nouă, pe insula unde aveam terenul, construisem casa aceea cu un an înainte de evacuare.

Am anticipat cumva ordinul de evacuare? Sigur că nu. Astrologia nu este un glob de cristal. În orice caz, după cum arăta harta mea natală, îmi dădusem seama că aveam să mă mut în anul următor. Pentru că era ceva inevitabil, am început să construiesc acea casă la care visasem dintotdeauna.

Acesta este doar un exemplu despre cum m-a ajutat interpretarea horoscopului personal. Să poţi vedea un anumit ciclu din viitor poate fi o adevărată mană cerească! Îţi oferă posibilitatea să te pregăteşti - mental, emoţionalşi practic - pentru ceea ce te aşteaptă.

Vieţile noastre sunt serii de cicluri în cadrul altor cicluri. Cicluri zilnice, săptămânale, lunare, anualeşi sezoniere. Astrologia se bazează pe ciclurile matematice ale planetelor care se deplasează de la o zodie la alta. Un bun astrolog poate să interpreteze informaţiile furnizate de aceste cicluri, să le coreleze cu hărţile nataleşi să prezică viitorul cu o acurateţe rezonabilă.

Şi, bineînţeles, te preocupă viitorul. Doar acolo îţi vei petrece restul vieţii!

Când îşi citesc horoscopul zilnic, cei mai mulţi se uită la o singură zodie, cea care corespunde datei naşterii. Mulţi nuştiu că zodia lor ("Eu sunt Leu!") reprezintă, de fapt, zodia în care se afla Soarele la momentul când s-au născut. Ca să mă exprim mai exact, "zodia" ta este zodia Soarelui.

Ai nelămuriri?

Fiecare dintre noi are o hartă astrologică pe care sunt plasate toate planetele. Aşa funcţionează astrologia. Arată zodia în care se află Soarele tău, zodia în care se află Luna taşi zodia în care se găsesc Mercur, Venus, Marteşi celelalte planete. Aşadar, "semnul zodiacal al Soarelui" reprezintă doar o parte din tine.

Mai aişi un semn zodiacal aflat la răsărit, numitşi "Ascendent". Semnul de la răsărit este extrem de important! În realitate, este principala cauză pentru care persoane din aceeaşi zodie par să fie atât de diferite."

*)Georgia Nicols - Tu şi viitorul tău. Zodia ta. Trăsăturile definitorii ale personalităţii tale. Horoscopul tău pe 40 de ani. Editura Litera. Traducere din engleză de Tatiana Radu şi Ioana Mitea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO