Ziarul de Duminică

Inferno – cel mai aşteptat roman al anului/ de Ziarul de duminică

Inferno – cel mai aşteptat roman al anului/ de Ziarul...

Autor: Ziarul de Duminica

17.05.2013, 00:05 145

9 cercuri, 7 păcate, 1 secret

La 14 mai 2013 a avut loc lansarea oficială a cărţii Inferno de Dan Brown în Statele Unite ale Americii. Romanul Inferno îl urmăreşte pe Robert Langdon, celebrul specialist de la Harvard, în mijlocul unei aventuri întortocheate din inima Europei. Acesta este atras într-o lume preocupată de una dintre cele mai misterioase şi trainice opere literare. Acţiunea se petrece în Florenţa secolului al XIV-lea şi are la bază Infernul, partea poetică din Divina Comedie scrisă de Dante Alighieri între 1307 şi 1321. Însuşi Dan Brown admite că „Deşi am studiat şi eu în studenţie Infernul lui Dante, abia acum, după cercetări minuţioase realizate în Florenţa, am apreciat cu adevărat influenţa muncii lui asupra lumii moderne. Cu acest roman nou, sunt bucuros să conduc cititorii într-o călătorie spre mijlocul unui tărâm spectaculos plin de coduri, simboluri şi multe trecători secrete”.

Romanul lui Dan Brown a fost tradus simultan în mai multe limbi străine precum franceză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, catalană şi daneză pentru a fi lansat în aceeaşi zi.

La 13 mai 2013, cotidianul The New York Times a publicat primul book review pentru Inferno, On a Scavenger Hunt To Save Most Humans, articol scris de Janet Maslin, acelaşi jurnalist care a publicat The Word is WOW, unul dintre articolele-review despre Codul lui da Vinci, material ce a contribuit la lansarea masivă a întregii serii: „Viziunea coşmarului lui Dante devine centrul vizual pentru calculele ştiintifice pe care le sugerează. În cele din urmă, cartea se înveleşte cu transhumanism, manipulare genetică şi potenţial pentru pandemie. La fel cum Simbolul pierdut a încercat să-şi arate interesul pentru ştiinţele care studiază corelaţia minte-trup aşa şi Inferno plasează ideea bolii la începutul şi în centrul poveştii, invocând Moartea Neagră şi ale sale victime şi efecte asupra omenirii.”

 

La 15 mai 2013, a doua zi după lansarea cărţii în Statele Unite ale Americii, a avut loc o conferinţă de presă cu Dan Brown la Lincoln Center, New York City, la care au fost prezenţi numeroşi jurnalişti din mass-media internaţională. Alături de aceştia, Remus Achim, jurnalist reprezentant al PRO TV Bucureşti, a transmis cititorilor din România atmosfera exactă din cadrul celei mai aşteptate lansări de carte din 2013. În luna august 2013, Editura RAO urmează să publice Inferno în limba română, fapt pentru care, în momentul de faţă, pregăteşte o campanie de promovare pe măsura aşteptărilor fanilor Dan Brown.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO