Ziarul de Duminică

Maramuresul lui Lotin

Maramuresul lui Lotin
08.02.2008, 21:00 32

Pana pe 25 ale lunii, capita maramureseana - elementul "architectural" omniprezent in regiune - devine, practic, in expozitia Maramures. Fotografii de Baudoin Lotin, o vedeta, elementul in jurul caruia se misca omul si natura in satele din Nord. Evenimentul este organizat de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si de Delegatia Comunitatii Franceze Valonia-Bruxelles la Bucuresti.
Realizate in alb si negru, de mari dimensiuni, fotografiile propun o intalnire cu locuitorii satelor maramuresene, "oameni adevarati, care traiesc in natura in totala simplitate si armonie".
Prin chipuri, miscari, lumini si umbre, artistul surprinde istorii scurte, dar intense, din viata taranilor maramureseni.
Ochiul privitorului observa, astfel, cum, in drumul sau prin Maramures, autorul s-a lasat cucerit de farmecul frust al oamenilor acelor locuri, de seninatatea si, de ce nu, de o anume bunatate naturala, ce pare privitorului atat de fireasca in spatiul acela generos.
Fotograf si realizator de documentare si filme stiintifice, Baudoin Lotin este o prezenta constanta in spatiul cultural belgian si european.
E atras de cadrul rural si se prezinta ca un "fotograf al strazii", dispus oricand sa porneasca in noi aventuri, sa descopere noi emotii, sa impartaseasca altora imagini care nu au nevoie de cuvinte. In fond, ce altceva ar trebui sa fie fotografia?
Vernisajul expozitiei Maramures. Fotografii de Baudoin Lotin a avut loc marti, in sala "Gheorghe Focsa" de la Muzeul National al Satului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO