Ziarul de Duminică

Nicolae Manolescu şi preşedinţia USR/ de Ziarul de duminică

Nicolae Manolescu şi preşedinţia USR/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

21.03.2013, 23:53 90

Nicolae Manolescu, actualul preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), a confirmat săptămâna trecută, pentru agenţia Mediafax, că va candida pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al USR, precizând că vrea să se asigure că „nu se alege praful” de uniune. Manolescu, care se află la conducerea Uniunii Scriitorilor din anul 2005, spune că vrea să conducă uniunea şi în perioada 2013-2017, deoarece vrea să continue proiectele începute. Statutul Uniunii Scriitorilor a fost modificat, pe 12 martie, şi îi permite şi lui Nicolae Manolescu, care se află la al doilea mandat la conducerea USR, să candideze pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al uniunii.

„În primul rând, vreau să termin ce am început şi în al doilea rând, pentru că, după un an - un an şi jumătate absolut îngrozitor din toate punctele de vedere, restabilim în acest moment creditul şi finanţele uniunii. Aş vrea totuşi să mă asigur că nu se alege praful. Suntem în acest moment fără nicio datorie, ne putem susţine şi revistele şi tot. Asta după un an absolut oribil”, a spus Nicolae Manolescu.

El a precizat că prioritatea sa la conducerea Uniunii Scriitorilor este „menţinerea stabilităţii”. „Ceea ce înseamnă implicit publicarea revistelor (pe care le deţine Uniunea Scriitorilor, n.r.) şi menţinerea tuturor programelor pe care le avem”, a mai spus Nicolae Manolescu.

În ceea ce priveşte noul Statut al USR, Nicolae Manolescu a spus că acesta conţine „modificări importante”. „Toate sunt făcute în spiritul unei simplificări şi al unei reduceri şi de număr de oameni în consiliile de conducere centrale şi locale şi o descentralizare completă. Totul se decide în filiale”, a explicat Nicolae Manolescu.

El a confirmat informaţia că, potrivit noului Statut, se schimbă şi modalitatea de alegere a conducerii Uniunii Scriitorilor.

„În locul unei Conferinţe Naţionale, la care mandatul de reprezentare era de 1 la 5, 1 la 7, acuma teoretic participă toţi membrii care vor şi votează, fără să mai stabilim procente şi alte lucruri şi bineînţeles că rezultatul va fi decis de votanţi. Nu vom mai avea nevoie de cvorum. Nu e o obligaţie votul. Cine vine votează. Pot să vină toţi şi să voteze şi în filialele mai mici vor veni toţi, fără îndoială. Şi în ordinea numărului de voturi se aleg preşedinţii filialelor, comitetele şi preşedintele Uniunii”, a spus Nicolae Manolescu.

El a mai spus că, în conformitate cu noul Statut, Consiliul USR se va reduce la jumătate, Comitetul va rămâne aproximativ la fel şi va dispărea un post de vicepreşedinte.

Alegerile vor avea loc în septembrie - octombrie 2013. În prezent, USR cuprinde 2.400 de membri, care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România şi în filiala Chişinău. (Mădălina Cerban)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO