Ziarul de Duminică

O personala de fotografie

O personala de fotografie
04.11.2008, 16:13 25

Prima sa expozitie personala, numita Oameni. Mistere, a fost prezentata la Hotelul Aro (8-11 octombrie) si la Centrul Cultural "Reduta" (12-26 octombrie), ambele din orasul Brasov. Oameni, mistere si locuri care au hranit miracole. Raluca Teodorescu ofera cotidianului profan, rutinat si adesea insipid, stari sufletesti care au stiut dintotdeauna locul unde se ascunde misterul, si anume, partea tainuita a fiecaruia dintre noi.

"Fotografia - declara ea - ma scoate din zona de rutina si confort. Ma impinge departe de casa, imi da impuls sa vad cat mai multe locuri si figuri. Fotografiind, surprind definitiv atitudini si fizionomii, care imi permit ulterior sa reflectez asupra esentei, misterului, apropierii si deosebirii dintre culturi si confesiuni. Pentru activitatea mea cotidiana, fotografia este o sursa de energie, de emotie si de implinire. O gura de aer proaspat care imi permite sa vad cu claritate drumul pe care trebuie sa merg zilnic. O sursa de incredere." 
Pentru expozitia deschisa la Brasov, Raluca Teodorescu a ales ca tema Orientul Mijlociu, pentru ca e un colt de lume plin de mistere si de peisaje unice, "contrar prejudecatilor si experientelor tensionate de tipul'breaking news'".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO