Ziarul de Duminică

Opera Comica in America

Opera Comica in America
04.11.2008, 15:54 33

Cele trei spectacole s-au adresat direct comunitatii romanesti stabilite de mai mult timp peste Ocean, acest public rezonand in mod clar la bine cunoscuta poveste din comedia lui Caragiale, caci posibilitatea de a vedea un spectacol integral in limba romana nu-i este oferita prea des.

Musicalul a fost prezentat in America de o distributie remarcabila, in care s-au aflat Rodica Ocheseanu, Gabriela Daha, Vicentiu Taranu, Vali Racoveanu, Eugen Voicu, Daniel Filipescu, Valentino Tiron si tanara solista Pop Roberta. In partea a doua a serii, publicul s-a delectat cu un recital cuprinzand celebre melodii din Bucurestiul de odinioara.
Spectacolul de la Toronto a fost gazduit de sala Centrului Cultural Comunitar, cel de la Montreal de Sala Le Plateau, fost sediu al Filarmonicii din Montreal, iar cel de la New York de sala Colegiului Public din Queens, toate sali mari, cu capacitatea de 600-700 de locuri. Publicul din Canada a fost mai numeros si mai cald, spectatorii venind din imprejurimile oraselor mari unde erau gazduite spectacolele pentru a-i vedea pe cantaretii romani. Asa cum se intampla de obicei, entuziasmul salii i-a facut pe artisti sa invinga oboseala acumulata pe drum, evoluand captivant, cu entuziasm, si oferind toata caldura de care erau in stare unui public care ii asculta cu un interes nedisimulat.
Turneul a fost organizat de Opera Comica pentru Copii in colaborare cu Romanian International Voices si ICR New York. El i-a incantat pe spectatorii prezenti in primul rand prin faptul ca a cuprins un spectacol integral, cu distributie completa, si nu doar o suita de numere sustinute de cativa artisti. In plus, ascultatorii au fost impresionati si de atmosfera Bucurestiului de altadata, creata prin acele cantece cu un farmec ce nu dispare, parca, niciodata, interpretate cu har in a doua parte a serii de solistii de opera aflati in distributia spectacolului. Nu in ultimul rand, prezenta ca invitata speciala a inepuizabilei Stela Popescu, prezenta si in postura de cantareata, a dat stralucire spectacolului. Succesul turneului s-a soldat si cu faptul ca ansamblul Operei Comice pentru Copii a fost invitat din nou in Canada in 2009, cu musicalul Coana Chirita, in care rolul titular este sustinut de aceeasi Stela Popescu.
Aflata la a zecea stagiune in Bucuresti, Opera Comica pentru Copii si-a reluat reprezentatiile saptamanale de la Palatul National al Copiilor, in fiecare luni si marti de la orele 14 si 16, cu premiera baletului de buzunar Mirandolina, avand-o in rolul principal pe Bianca Fota. Opera se pregateste pentru un nou turneu, la sfarsitul lunii noiembrie, in India.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO