Ziarul de Duminică

Prima lansare din noua serie a revistei „Dacia literară”/ de Ziarul de duminică

Prima lansare din noua serie a revistei „Dacia...

Autor: Ziarul de Duminica

26.02.2015, 23:45 80

La 1 martie 2015 va avea loc prima lansare a revistei „Dacia literară”, format nou, la Veneţia, în cadrul evenimentului „Primăveri la Venezia”, organizat de „Romeni & Moldavi In Veneto”, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. Evenimentul are ca scop păstrarea conexiunilor dintre comunitatea românească din regiunea Veneto, Italia, şi cultura vie românească. În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea revistei „Dacia literară” şi a activităţilor Muzeului Literaturii Române Iaşi, precum şi o sesiune de lectură cu fragmente din secţiuni ale revistei, susţinută de Călin Ciobotari, redactorul-şef al revistei. De asemenea, evenimentul va avea şi o parte interactivă, prin care participanţii vor fi provocaţi la propriile evocări, ca parte a unui proces de rememorare a lui „acasă”.

În cel mai recent număr al revistei „Dacia literară” (11-12/2014) găsim un dosar pe tema PR-ului cultural, o selecţie de texte din antologia „Cartea copilăriilor”, reportaj, interviu pe tema meseriei de sufleur, articole despre patrimoniu, corespondenţe din străinătate ş.a. Printre colaboratori se numără Florin Bican, Stelian Dumistrăcel, Cristina Hermeziu, Laure Hinckel, Viorel Ilişoi, Marily Le Nir, Cătălin Mihuleac, Radu Părpăuţă, Otilia Vieru Baraboi etc.

Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Asociaţia „Romeni & Moldavi InVeneto”, încearcă să permanentizeze relaţia cu comunitatea românească din regiunea Veneto, organizând împreună evenimente culturale atât în România, cât şi în Italia.  Această intenţie se înscrie în filosofia generală a revistei „Dacia literară” de a deveni o „voce” culturală auzită în cât mai diferite regiuni ale Europei. Revitalizarea revistei face parte din proiectul managerial 2013 - 2017 al Muzeului Literaturii Române Iaşi şi presupune adaptarea conţinutului acesteia la discursul cultural contemporan, precum şi punerea în valoare a patrimoniului într-o manieră proaspătă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO