Ziarul de Duminică

Psihologia pentru toţi/ de Ziarul de duminică

Psihologia pentru toţi

Autor: Ziarul de Duminica

21.09.2012, 00:03 114

Kenneth Strongman

Psihologia vieţii de zi cu zi

Editura Trei

Cum sa pierzi in greutate cand instinctul de a manca este atat de puternic? Cum se manifesta trebuintele sexuale la barbati si la femei? Adictia este forma extrema a motivatiei. Iar dupa ce trebuintele primare au fost satisfacute, vine randul motivatiilor complexe, care culmineaza cu actualizarea sinelui in experientele de varf, acele momente unice in care totul este exact asa cum trebuie sa fie.
Intr-un limbaj accesibil si facand legatura intre conceptele teoretice si situatiile din viata reala, Psihologia vietii de zi cu zi trateaza despre emotii si recunoasterea lor, despre motivatii, viata sociala (formarea si mentinerea relatiilor, comunicare si ierarhie in cadrul unui grup), despre viata interioara (personalitate si sine), viata intelectuala, varstele omului si se incheie cu un capitol dedicat "vietii in general": cum sa iti dezvolti propriul potential.

Kenneth Strongman a fost profesor de psihologie la Universitatea Canterbury in Noua Zeelanda timp de 25 de ani. Este membru al Societatii Britanice de Psihologie si membru al Societatii de Psihologie a Noii Zeelande. A publicat numeroase carti despre emotii, experientele emotionale si implicatiile acestora, printre care The Psychology of Emotion: From Everyday Life to Theory (Psihologia emotiei: de la viata de zi cu zi la teorie), carte ce a ajuns la a cincea editie. De asemenea a publicat numeroase articole si a scris mult pentru publicul larg.

Winnie Dunn

Trăieşte senzaţional!

Profiluri senzoriale

Editura Trei

Traducere de Nadina Vişan. Sunteţi pasionat de muzica dată la maximum, de sporturile extreme şi de jocurile de artificii? Sau, din contră, preferaţi să citiţi liniştit şi să faceţi cumpărături online în loc să vă duceţi la mall? Psiholoaga americană Winnie Dunn arată cum personalitatea fiecăruia este marcată de răspunsurile sale la diversele sunete, imagini, atingeri, mirosuri şi gusturi. Cartea Trăieşte senzaţional! este o invitaţie la autocunoaştere, dar şi la completarea psihologiei personalitaţii cu o nouă dimensiune - aceea a profilurilor senzoriale. Inarmati cu aceste informatii, veti fi in stare sa descoperiti care sunt hainele, slujba si caminul ce vi se potrivesc cel mai bine si sa intelegeti motivele deciziilor dumneavoastra din viata de zi cu zi. "Viata este plina de senzatii diverse - si daca tot nu putem sa scapam de ele, de ce sa nu ne bucuram de aceste experiente senzoriale zilnice? Prin intermediul unor exemple practice veti invata cum sa traiti in fiecare zi in asa fel incat sa armonizati activitatile dumneavoastra cu nevoile senzoriale. Rezultatul poate fi un exercitiu educativ, placut si satisfacator! Mary Law, profesoara de terapie ocupationala la Universitatea McMaster din Ontario "In aceasta carte vom explora un mod unic de a ne intelege pe noi insine si pe cei din jur: prin intermediul simturilor. Studiile care ne ajuta sa intelegem reactiile la senzatiile din viata de zi cu zi adauga o noua dimensiune intelegerii comportamentului uman. Reactiile senzoriale conlucreaza cu raspunsurile emotionale si cognitive pentru a-i da fiintei umane posibilitatea de a se cunoaste mai bine. Autoarea Winnie Dunn, specialista in neurostiinte si psihologie educationala, este profesoara de terapie ocupationala la Universitatea din Kansas si studiaza impactul procesarii senzoriale asupra personalitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO