Ziarul de Duminică

ROMAN SERIAL/ 601 (III). Vine masina. Masina de sange

ROMAN SERIAL/ 601 (III). Vine masina. Masina de sange
09.12.2009, 15:28 215
Lumânări parfumate, jacuzzi in dormitor, lenjerie intimă şidantelată, un perete mânjit de sânge din nas la o partidă aprigă desex, sânge pe cearşaf, la o partidă de sex anal, sange pe o cămaşă,aunci când m-ai lovit din gelozie, cuşcă de sticlă, cea de fier emai bună - ca o colivie, in care să dansezi fără chiloţi, ca opasare fără cântec, incă o portjartieră, parcul Sebastian şiSebastian al nostru, spăl, spăl foarte mult, e deja primăvară, nuies petele de la lacrimi, "ce frumoasă eşti" zice Loena, "toatemoldovencele sunt aşa frumoase şi bune, ca tine, la Chişinău ?"zice un taximetrist, "eşti blonda de la Drept", zice Florina, B. epe hol - vreau să ies din cameră şi am ieşit din vis, am făcutdragoste cu el in vis, nu imi mai pare rău că nu am făcut sexniciodată, pentru că eu continui să il iubesc şi să fac dragoste cuel in vis; dacă nu era prietenul tău, ar fi fost oricine, dacă nuera sex in grup, nu era bucuria iubirii, bucuria dăruirii, bucuriade a iubi şi de a te lăsa iubită, Vlad stă in Berceni şi lucreazăpe un vas de croazieră, am visat noaptea un ID de messenger,"vladone"; am găsit utilizatorul vladone gambler, dar nu era Vlad;ne intalnim intamplător pe străzi, dupa ani, Vlad imi dă un coliercu un singur dinte, de rechin, imi este dor de el - e foatrteinalt; vorbesc cu o pisică albă, e noapte, nu ştiu de unde a apărutatât de albă, faruri puternice, mă intorc - pisica nu mai e, dar ealta neagră, prin spital, halate albe şi sirene, oare aşa ţipă şisirenele, in mare?
Pe Slavici 3 cineva cântă "Trandafir de la Moldova", nu maivăd! Si incă nu am citit Henry Miller! Gina, pe marginea patului:"oamenii cu un puternic simţ al demnităţii ajung până la ură, dacăasta ii ajută să supravieţuiască", te-am iubit, te-am iubit şi petine, şi am mai iubit şi pe mulţi alţii, Anton zice că eu trezescfiara şi furia dintr-un bărbat, de ce? Yo şi realitatea lui halu -şi tu ai devenit o realitate halu, eşti cu altcineva? Aş ucide-o,la noi in spital e nevoie de sânge! Bucuria bolnavilor stafidiţi,când vin perfuziile groase, ca un gem de sânge, aş putea-o descrieintr-un cântec: "Vine maşina! Vine maşina!/ maşina de paine! Vinemaşina!/ Vine maşina! Maşina de sânge", parcă o luaseră raznaguguştiucii in anul acela. Işi lăsaseră oul intr-o scobitură dinbetonul pervazului tău, pentru că nu era loc de cuib. Apoi au maifăcut un ou. Dar acesta s-a spart, ca să incălzească cu gălbenuşullui celălalt ou, fac duş, apă pe jos, mă doare ingrozitor capul,foarte multă apă, de parcă mi-ar fi curs din cap, atât de multă eşi atât de tare mă doare capul, poate tocmai cărţile pe care nule-am citit sunt cele mai importante?
Opt femei in salonul din spital numarul 206, opt bărbaţi in601, bolnava din stânga işi ţine pâinea intr-o pungă, sarea inalta, furculiţa intr-a treia, dorm, foşneşte să-şi scoatămurăturile, desface altă pungă şi scoate pulpele din staniol,mănâncă, scutură firimiturile cu o altă pungă şi, după ce i-atrezit pe toţi, se intinde să moţăie, cu zâmbetul mulţumit şiprivirea tâmpă, ca o pungă golită de daruri.
Laurenţiu imi aduce un borcan cu apă şi un cartof tăiat pejumătate cu o cruce pe mijlocul miezului, l-a adus să mi-l arate şisă mă roage să-l pastrez, plec, revin - apa e impuţită, cruceapluteste, neagră, in picioare; şi pe Laurenţiu l-am iubit şi l-aminvăţat să iubească o femeie. Pentru că iubesc viaţa şi iubesclumea, mi-am facut amici; pentru că imi iubesc amicii, aceştiami-au devenit preieteni, iar pentru că imi iubesc prietenii,desăvârşesc prietenia in iubire si iubirea o desăvârşesc in sex.Yo: "Alo? Pot să vorbesc cu Călin?" Călin murise de un an; te miricum pot să o duc in condiţiile astea, dar e din ce in ce mai bine,pentru că mă obişnuiesc; ştiu că nu e ultima oară, deşi o spuimereu, uiţi de fiecare dată; roagă-te să nu fie scleroză in plăci,zice un halat alb pe scaun, Lorena - atât de mică şi are atât demultă dreptate: "Când iubesti, vrei să fii stăpânul celuilalt şi numai eşti stăpân pe tine"; Anton preferă să rămână necăsătorit, casă iubească cât mai mult şi să lase cât mai multe femei să iliubească; Anton zice că un singur bărbat poate popula planeta prinmiliardele de spermatozoizi pe care le are; şi vede in Bărbat peDumnezeu; femeia poartă in ea misterul vieţii şi al veşniciei, elvede in Femeie pe Dumnezeu; Florina: "Fetele cuminţi ajung in rai,cele ale drecu' ajung unde vor"; ultimele cuvinte ale lui tătucaMişa au fost: "Iată, a venit!" şi s-a grăbit să deschidă uşaşifonierului unde avea geanta de bagaje şi câte ceva de dat depomană; sub un inger căzut poate fi un om decăzut, dar mai jos deacesta, numai un vis neimplinit.
Nu există femei decăzute.
Există femei neimplinite. Nedezlanţuite.
Ierarhie: Curva - Femeia - Femeia Reprimată - Bărbatul.
De bărbat depinde revelaţia femeii ca Femeie. De bărbatdepinde implinirea femeii. O femeie neimplinită este expresiabărbatului neimplinit. Femeia este oglinda bărbatului. "Spune-micâte femei iubeşti, ca să-ti zic ce bărbat eşti!"
(…)
Nichifor şi monahul celălalt m-au condus până acasă in noapteaaceea. Era târziu şi am mers pe jos. Abia trecuserăm de Academia deArte, că Nichifor se opreşte in mijlocul drumului şi zice tare,deschizându-şi braţele:
- Hai să o luăm cu noi, in căruţă, să avem incă şi mai multefete frumoase şi curate acolo!
Râdea şi nu mai era străinul in negru, intrat in oraş,ascunzând ceva. Nu mai avea nimic de ascuns. Nu mai avea nici onelinişte.
In aceeaşi seară, mi-a spus:
- Eu nu mă voi duce acasă până când tatăl meu nu se vapocăi.
- Si cum vei şti dacă s-a pocăit? Intreb.
- Va veni să mă vădă. Eu m-am călugărit incă pentru un lucru.In primul rând, pentru tatăl meu, care toată viaţa lui a fost ateu.A fost şi regimul, dar şi meseria - e filosof. Intr-al doilea rând,pentru sora mea. Intr-al treilea rând, pentru mama.
- Si intr-al patrulea rând?
- ...
M-a intrebat: "De ce nu ai făcut nimic?" Si am plâns.
Nu ştiu ce a vrut să zică. Il aştepta Dumnezeu şi trebuia săse grăbească.
Eu cu Dumnezeu am făcut un pact. Dumnezeu imi auziserugăciunea şi mi l-a dat pentru un timp scurt ca să Si-l ia pentrutotdeauna. I-am promis preţul sfinţeniei in schimbul şansei de a-lmai intalni o data. Si aşa a fost.
După Iaşi, după trei ani, l-am reintâlnit in Chişinău, absolutintâmplator.
Poate mi l-a dat ca să cunosc iubirea. Iubirea curată şiadevărată. Poate pentru că a ştiut că mai târziu nu aveam să ocunosc nicicand.
L-am intrebat ceva de poemele de dragoste şi mi-a ziscă, dacă voi fi cuminte, mă va iubi şi mai tare.
Intr-o noapte de Paşte, la Sfânta Teodora, Dumnezeu l-a placutşi Si L-a luat. Ca şi cum El a avut nevoie de mine ca sa il ajutsă-l bag pe B. intr-o biserică. De parcă de acest fapt avea sădepindă tot restul vieţii sale şi rostul altor vieţi.
Aş vrea să mă pot intoarce şi să-I mai spun, o dată, lui B. căl-am iubit.
Lui Nichifor... nu ştiu ce i-aş spune.
Va urma

Doina Postolachi. Nascuta la Chisinau,venita in Romania din 1998, la studii. In prezent definitivezla nesfarsit romanul "601". Nu am bani sa-mi cumpar carti, de aceearecitesc mult. Si cand am bani de mancare, prefer sa cumpar carti.Iar cand am, in sfarsit, bani de carti, ii beau. Imi doresc unfabulos autobuz 601 care sa ma ia de aici si sa ma duca undeva,departe, sa cunosc si "celalalt capat", unde sa ma asteptEU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO