Ziarul de Duminică

Rugaciunile unui preot-savant

Rugaciunile unui preot-savant
20.05.2010, 14:32 125
Hans-WernerSchroeder
Rugaciunea
Exersare siexperienta
Univers EnciclopedicGold
O carte dedicata celor care sestraduiesc spre interiorizarea vietii religioase. Se prezinta aicio cale posibila pentru inceperea exersarii rugaciunii, dar sipentru aprofundarea si cultivarea ei ritmica. Prin intermediulrugaciunii, fortele vindecatoare ale credintei vor putea ajutainimilor omenesti sa se intareasca, mai ales in aceste timpuri deincercari si indoiala. Traducere din limba germana de Doina C.Frumuzache. Traducerea versurilor de dr. Ionel Preutu.
Judith vonHalle
Si daca n-ar fi inviatChristos
Calea Christica spre OmulSpiritual
Univers EnciclopedicGold
In Saptamâna Mare a anului 2004,lui Judith von Halle i-au aparut pe corp stigmate - replici aleranilor provocate lui Hristos in timpul Patimilor. Ea a avut otraire senzoriala fidela a evenimentelor din viata lui Hristos. Inurma acestei experiente, a inceput sa vorbeasca in public desprerespectivul fenomen, pornind de la cunoasterea spirituala a luiRudolf Steiner. Prelegerile de fata au ca scop stimulareacititorilor la reflectarea rabdatoare si consecventa asupraMisteriului de pe Golgota si la crearea unei relatii mai apropiatesi continue cu Fiinta lui Hristos. O carte scrisa cu contributialui Peter Tradowsky, tradusa de Ligia Salageanu si publicata incolectia "Initieri".
De aceeasi Judith von Halle, totin colectia "Initieri", a mai aparut Drumul Crucii si SangeleGraalului. Misteriul tranformarii (traducere tot de LigiaSalageanu).
Gabriel Memelis, AdrianIosif, Dan Raileanu
Realitateatransdisciplinara
O fuziune de orizonturi aleteologiei, stiintei si filosofiei
Editura CurteaVeche
Carta apare in colectia "Stiintasi Religie", care se adreseaza tuturor celor ce doresc sa explorezepotentialitatea unui nou sistem de valori, fondat pe dialogultransdisciplinar intre stiinta, religie, arta sisocietate.
Gabriel Memelis este licentiatin inginerie si in teologie ortodoxa. Doctor in teologie alUniversitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (Facultatea de TeologieOrtodoxa "Andrei Saguna"). Coautor al volumului colectivPerspective românesti asupra stiintei si teologiei (CurteaVeche Publishing, Bucuresti, 2006). Presedinte al sucursaleiPloiesti a Asociatiei pentru Dialogul dintre Stiinta si Teologiedin România (A.D.S.T.R.).
Adrian Iosif este licentiat iningineria biosistemelor si in informatica. Doctor in ingineriabiosistemelor al Univer­sitatii "Politehnica" din Bucuresti.Coautor al volumului colectiv Perspective românesti asuprastiintei si teologiei. Vicepresedinte al sucursalei Ploiesti aA.D.S.T.R.
Dan Raileanu estelicentiat ininginerie si in filosofie; masterat in filosofie. Doctorand incadrul scolii Doctorale de Filosofie, Universitatea Bucuresti.Membru al sucursalei Ploiesti a A.D.S.T.R.
Poate crestinismul sa-sirevendice legitim o contributie "genetica" la nasterea stiinteimoderne - se intreaba autorii? Exista, in general, ocompatibilitate structurala intre religie si stiinta, in masura saschimbe fundamental perceptia omului de astazi asupra acesteipuneri in relatie? Este posibila o convergenta a perspectivelorteologiei crestine rasaritene, stiintei moderne a naturii sifilosofiei asupra realitatii? Iata tot atâtea intrebari pe carevolumul de fata nu ezita sa le formuleze si sa incerce a leraspunde intr-un chip nu de putine ori novator, pastrându-se inacelasi timp sub exigentele cele mai stricte alespecialitatii.
ThierryMagnin
Intalnire cuInfiniturile
Rugaciunile unuipreot-savant
Editura CurteaVeche

Stiinta moderna il face pe om sa intre in infinitul mare, ininfinitul mic... si in infinitul complex. Viata spirituala neingaduie sa calatorim in infinitul interior! Când stiintele sicredinta merg impreuna si interactioneaza in acelasi om in cautareasensului si a adevarului, se deschide o posibilitate de...intâlnire cu Infinitul!
Aceste rugaciuni ale unuipreot-om de stiinta sunt pentru toti aceia care se intreaba cum sepoate crede in Dumnezeu integrând totodata ceea ce stiinta modernane invata despre lume. Ele nu se adreseaza numai oamenilor destiinta credinciosi, ci oricui cauta, in mod sensibil si onest,locul credintei in viata lumii moderne.

Thierry Magnin este preot catolicsi fizician, profesor universitar, doctor in stiinte si doctor inteologie, Vicar General al diocezei Saint-Étienne, Franta. Inprezent, este profesor de teologie si director al InstitutuluiInterdisciplinar asupra Stiintelor la Institutul Catolic dinToulouse. Membru in Comitetul National al CNRS, a predat fizicamaterialelor la Universitatea din Lille si la École NationaleSupérieure des Mines din Saint-Étienne, fiind in acelasi timp preotal unei parohii. Laureat al Academiei de Stiinte, a publicatnumeroase articole si c"rti de stiint", precum si asupra relatiilordintre stiint" si credinta astazi. Membru in diferite grupuri decercetare a stiintelor si religiei, in special in cadrul UNESCO.Prefata de W.D. Phillips, Premiul Nobel pentru Fizica, 1997.Traducere din limba franceza de Anca Rotescu. Cartea apare incolectia "Stiinta si Religie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO