Ziarul de Duminică

Science fiction pentru premii/ de Ziarul de duminică

Science fiction pentru premii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.05.2013, 23:57 45

Două romane de succes. Ambele apar în noua colecţie Epsilon Science Fiction a Editurii Trei, coordonată de Mihai-Dan Pavelescu.

Mary Doria Russell - Pasărea Domnului

Traducere din engleză şi note de Bogdan Perdivară. Volumul a fost recompensat cu premiile Arthur C. Clarke, James Tiptree Jr., Kurd-Lasswitz-Preis şi British Science Fiction.

În anul 2019, programul SETI recepţionează transmisiuni muzicale din vecinătatea lui Alfa Centauri. Prima expediţie spre planeta-sursă a radiotransmisiilor este organizată de Ordinul Iezuit fără ştirea şi aprobarea ONU, iar contactul cu ea este pierdut. Dupa 40 de ani, a doua expediţie îl readuce pe Pamant pe unicul supravieţuitor, iezuitul lingvist Emilio Sandoz, care relatează povestea funestă a contactului cu altă civilizaţie.
„Un sclipitor roman despre descoperirea vieţii extraterestre.” - Kirkus Reviews
„O lectură fascinantă şi un candidat serios la titlul de cel mai bun roman science-fiction al anului.” - John Clute, Mail on Sunday
Mary Doria Russell (n. 1950) s-a născut în Chicago şi a obţinut doctoratul în antropologie biologică. Pasărea Domnului a fost primul dintre cele cinci romane pe care le-a scris în 15 ani. În 1998 a fost recompensată cu Premiul John W. Campbell Award pentru „cel mai bun autor nou”, iar în 2001 a fost inclusă în Gaylactic Spectrum Hall of Fame.

Greg Bear - Eon

Traducere din engleză şi note de Ana-Veronica Mircea. Cartea a fost nominalizată la Premiul Arthur C. Clarke.

Este primul roman din trilogia “The Way”. Subiectul principal al romanului îl reprezintă un asteroid uriaş care apare pe orbita Pamântului, iar interiorul lui conţine lumi neaşteptate, care se deschid din una în alta. „Poate cea mai bine construită epopee hard SF de până acum, n linia lui Rendez-vous cu Rama de Clarke.“ – Washington Post

Gregory Dale Bear s-a născut în 1951 şi a scris despre conflicte galactice, universuri artificiale, conştiinţă şi practici culturale, dar şi despre accelerarea evoluţiei. A primit de două ori Premiul Hugo şi de cinci ori Premiul Nebula, ca şi premiile Seiun, Apollo şi Ignotus. În limba română i-au apărut romanele: Eternitate (Ed. Nemira, 1995), Fundaţie şi haos (Ed. Teora, 2002), Planeta adormită (Ed. Amaltea, 2002).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO