Ziarul de Duminică

Scoici pe nisipul fierbinte (I), de Flavius Lucăcel

Scoici pe nisipul fierbinte (I)

Autor: Ziarul de Duminica

02.09.2010, 23:50 41

Personajele: Gina, Lizet, Tamara, Doruţu, Jucătorul

Actul I

Scena 1

Gina şi Lizet în sufrageria din apartamentul Ginei. Orice zi asăptămânii, dimineaţa nu prea devreme.
Gina: (cască simulat, e un tic care o trădeză de fiecare dată cândtoarnă minciuni) Nici vorbă! Nu ne-am mai spus niciun cuvânt deatunci... din ziua aia. Da' deloc.
Lizet: (Lizet îşi face unghiile, zâmbind ironic) Deloc...îhm...
Gina: Erau aici, şi el o călărea pe Tamara, iapa de Tamara,încremenită cu ochii holbaţi la mine. Zice: nu e ceea ce pare.Fir-aţi ai dracu` de nenorociţi! I-am pălmuit şi i-am aruncat - luichiloţii şi pantalonii pe geam, ei sandalele, alea pe care i le-amales toate trei săptămâna trecută.
Lizet: Canalii mărunte. Ea ce-a zis?
Gina: Vai, vai, vai...
Lizet: I-ai aruncat sandalele? Ha, ha, ha...
Gina: Pe geam.
Râd amândouă ca două proaste.
Lizet: Miercurea asta la River, după vreo trei cafele amare...Tocmai îmi pusesem ochelarii de soare când în cafenea intră unu' cubuzunarul gros. (Lizet o priveşte nedumerită) De la portmoneu...S-a aşezat în dreapta mea. Îl priveam sfioasă cu coada ochiului. Unbarosan în carne şi oase, de cinzeci şi ceva... fata de la bar, oblondă, plinuţă, atentă, studentă, evident... o capră...
Gina: Aşa...
Lizet: Ne-am privit insistent şi mult. La un moment dat, fata îmiaduce o cafea dublă, amară. Zic - ţi-am cerut eu o cafea? Fataînsă-mi face un semn discret că el îmi făcea cinste. Să-i fac peplac lui, o beau, deşi era a patra pe ziua aia şi ştiam că o să dauîn bâlbâială... Mă gîndeam, what a fuck, poate o să arăt puţin maivulnerabilă... Când mi-am ridicat privirea din ceaşcă, în faţa meastătea un fraier de cinzeci şi ceva de ani într-un costum la treinasturi, lucios. M-am uitat galeş la el şi l-am umplut de vomă dincap până-n picioare. Din cauza cafelei... Să-l fi văzut... s-ablocat. Avea un costum Armani lucios, aburind. Tare, nu?
Gina: Hai, gata... Nu mai bei cafea de azi...
Lizet: Nu mai mult de trei... Mamă, ce faţă avea... El îmi făceacurte şi eu i-am apretat costumul...
Ce-i mă Gina...
Gina: M-a înşelat Doruţu...
Lizet: Să nu-mi spui...
Gina: Bine, mă opresc.
Lizet: Nu, mă, era doar o expresie... Zi!
Gina: Nu credeam că jigodia o să-mi călărească prietena acasă lamine pe covorul de la mama. Oraşul e plin de hoteluri. Pe Tamara...la mine acasă.
Lizet: Auzi, nu mai bine mă prefăceam că o beau şi să mi-o torn însân? (pauză) Poate îmi opăream sânii.
Gina: Mă, pe covorul de la mama? Eu eram la piaţă şi cât am luat olubeniţă de zece kile şi o hămăleam ca o măgăriţă, Gogu i-o trăgeaTamarei.
Lizet: Am încercat să-l şterg cu un şerveţel umed, dar a ieşitval-vârtej. L-am aşteptat toată ziua pentru explicaţii, să-i cerscuze, dar nu s-a mai întors, nici joi, nici vineri...
Lizet: Dar nu se face (obosită, adorme pe scaun)
Gina: (vorbind prin somn) Am izbucnit: Secătură, gunoiule,profitorule, cu Tamara... pe covorul de la mama...
Lizet: (vorbeşte prin somn) Era un Armani lucios aburind.
Gina (adormită) Ce porc...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO