Ziarul de Duminică

Sunt eu, Helmut, şi locuiesc sub capac

Sunt eu, Helmut, şi locuiesc sub capac

Autor: Ziarul de Duminica

16.02.2011, 16:04 18

Aşa ar putea suna replica unuia dintre personajele filmelor carevor rula sâmbătă, 26 februarie, de la ora 20.00, la Atelierul deProducţie, unde ShortsUP va prezenta programul de scurtmetraje "ÎnLaborator". Filmele vor fi dublate de un experiment muzical şivizual avangardist.

La evenimentul "ShortsUP În Laborator" din 26 februarie,animaţia se combină cu ficţiunea, iar documentarul cufilmul-şoc.

"Copy Shop" (regia Virgil Widrich, Austria) are în palmares 35de premii internaţionale, între care cel mai bun film la EuropeanFilm Awards, cea mai bună coloană sonoră la Clermont-Ferrand şi onominalizare la Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj. Filmulconţine aproximativ 18.000 de fotograme digitale transpuse pe filmde 35 mm.

"Sunt eu, Helmut" (r. Nicolas Steiner, Elveţia-Germania) e ocomedie ingenioasă despre a 60-a aniversare a lui Helmut, care defapt împlineşte 57 de ani.

După filme va urma un performance audio-video de 40 de minute cuKarpovKasparov şi Corruptdream, o explorare pe muzică live aopoziţiei dintre proiecţia de pe suport digital şi cea de pe suportanalog. KarpovKasparov arată ca un joc de şah abstract, născut dincolaborarea a trei aparate: drum machine, sintetizator şiretroproiector.

După performance-ul audio-video, seara ShortsUP va continua cuMatze, cel mai experimental proiect electro românesc.

Biletele costă 25 lei şi pot fi cumpărate sâmbătă, 26 februarie,de la Atelierul de Producţie. Pentru cei care merg la eveniment cucarnetul de student, biletul costă 15 lei.

Atelierul de Producţie este situate lângă staţia de metrouTimpuri Noi, pe Splaiul Unirii 160.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO