Ziarul de Duminică

Toamna se numara scolile

 Toamna se numara scolile

Autor: Ziarul de Duminica

08.09.2010, 16:57 114

Vineri, 10 septembrie, Primaria din comuna Buturugeni (Giurgiu),cu sustinere din partea Asociatiei Buturugeni si a AsociatieiRomania Europeana, inaugureaza o noua scoala cu claseleI-VIII.
O expertiza facuta la inceputul anilor 2000 a scos la iveala faptulca vechea scoala nu mai pezenta siguranta pentru desfasurareacursurilor, asa ca in 2004, primaria a luat initiativa construiriiunei noi cladiri. Ministerul Invatamantului a sustinut aceastainitiativa printr-un program finantat cu fonduri din partea BanciiMondiale si a Bancii pentru Reconstructie si Dezvoltare, iar inacest an lucrarea a fost, in sfarsit, finalizata.
"Nu a fost deloc usor sa ne luptam cu lipsa de fonduri si,cateodata, cu birocratia, dar in cele din urma am reusit safinalizam constructia si sa facem ceva cu adevarat bun pentruviitorul copiilor nostri," declara Dumitru Preda, primarul comuneiButurugeni.
Elevii din Buturugeni au acum la dispozitie opt noi sali caregazduiesc trei moderne laboratoare de chimie, fizica si biologie sio biblioteca ce prin bunavointa unor donatori dispune de uninsemnat numar de volume. Tot prin donatii un numar de 14calculatoare echipeaza sala de informatica a scolii.
Inaugurarea scolii inseamna este insotita de o serie de evenimenteculturale. Primul astfel de eveniment se bucura de prezenţa tinereiartiste Aida Mihalcea, care expune câteva dintre picturile sale. Cuaceeaşi ocazie, poetul Nicolae Dragoş isi va lansa cel mai recentvolum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO