Ziarul de Duminică

Trupa Korn concertează la festivalul Peninsula

Afisul festivalului Peninsula

Afisul festivalului Peninsula

19.08.2010, 23:58 64

Trupa americană Korn va concerta la cea de-a opta ediţie afestivalului Peninsula, care se va desfăşura la Târgu Mureş, înperioada 26-29 august.
De asemenea, la festival vor susţine recitaluri Tricky, The Rasmus,Europe, Ska-P şi Babylon Circus.
Korn este una dintre cele mai mari şi mai influente formaţii demetal de la sfârşitul anilor '90, care a vândut peste 35 demilioane de albume în toată lumea. Formaţia, care combină stilurilehip-hop, alternative şi elementele electronice, a devenit voceaunei generaţii. Vocalul Jonathan Davis, basistul Fieldy şi colegiide trupă nu transmit doar muzică, ci un fel de a trăi, ceea ce i-apropulsat în topul celor mai bune albume, cu "Life is Peachy","Follow the Leader" sau cu "Issues". "Korn III - Remember Who YouAre", albumul care va apărea în luna iulie, va avea cu siguranţăaceeaşi priză la public ca toată discografia Korn.
Câştigători ai premiului Grammy, aflaţi pentru prima oară înRomânia, membrii trupei Korn vor încheia seria concertelor de pescena mare a Peninsulei.

Fost coleg al celor de la Massive Attack şi Portishead, Tricky(prezent pentru a doua oară în România) recunoaşte că i-ar plăceasă cânte ca Janis Joplin sau PJ Harvey, însă nu poate, drept pentrucare a colaborat de-a lungul anilor cu Alison Goldfrapp, CindyLauper, Alanis Morisette, Neneh Cherry şi Bjork. Tricky nu a reuşitniciodată să cânte ca PJ Harvey, în schimb a cântat cu PJ Harvey,pe single-ul "Broken Homes", apărut în 1998. "Polly (PJ Harvey,n.r.) este singura artistă pe care o admir necondiţionat", spuneTricky, care visează să scoată un album întreg alături de PJHarvey.

Trupa The Rasmus s-a înfiinţat la jumătatea anilor '90, ca oreplică la plictiseala de pe scena muzicală finlandeză, aşa cumdeclară membrii trupei. Au semnat primul lor contract cu casa dediscuri Warner, iar rezultatul nu s-a lăsat prea mult aşteptat - aucâştigat un disc de aur cu albumul "Peep" şi au pornit într-unmaraton de peste 100 de concerte - toate acestea la doar 16 ani.1997 a adus un nou album - "Playboys" - care a primit discul de aurpentru vânzări. Mai mult, trupa a câştigat premiul Best New Actacordat de industria muzicală finlandeză.
"Liquid", extrasul de pe al treilea disc The Rasmus, a beneficiatşi de videoclip, fiind apoi desemnat hitul anului. Formaţia a avutonoarea să deschidă concertele Red Hot Chili Peppers şi Garbage.Următorul album, "Into", s-a bucurat de mai mult succes decâtprecedentele - a debutat pe locul întâi în topuri şi a primitdiscul de platină. Formaţia a cântat în Europa, alături de H.I.M.şi Roxette. Piesa cu care The Rasmus a dat lovitura pe planinternaţional este "In the shadows", de pe LP-ul "Dead Letters",apărut în 2003. Albumul a fost inclus în topurile din Germania,Austria şi Elveţia.
Cu mai mult de 3,5 milioane de albume vândute în întreaga lume,după opt discuri de aur şi cinci discuri de platină, The Rasmus alansat, pe 29 septembrie anul trecut, cel de-al şaptelea materialdiscografic, intitulat "Black Roses", avându-i drept coproducătoripe Desmond Child şi Harry Sommerdahl, cunoscuţi pentru colaborărilelor cu Kiss, Aerosmith, Alice Cooper şi Bon Jovi.

The Rasmus nu se află la primul concert în România. Prima datăei au concertat la festivalul Peninsula, în 2006, la Târgu Mureş,iar în 2007 au revenit la Bucureşti, pentru festivalul CokeLive.Totodată, aceştia au mai concertat la Bucureşti în 2009.

Trupa Europe va aduce aerul muzicii anilor '80 la FestivalulPeninsula, prin intermediul celui mai cunoscut titlu rock altuturor timpurilor, "The Final Countdown". Dar Europe nu a cuceritfanii doar în urmă cu două decenii, pentru că maeştrii suntnemuritori şi cu cel mai nou album, "Last Look at Eden", pe care îlvor aduce şi la Tîrgu Mureş, după ce o întreagă Europă a avutocazia să îl aprecize deja.

Formaţia madrilenă Ska-P a devenit, prin turneele continue,reprezentantul numărul unu al stilului ska-punk din Europa. Feţeleînsorite şi muzica celor de la Ska-P reprezintă doar un voal careacoperă mesaje critice adresate regimurilor politice, transmiseprin intermediul unei muzici de o înaltă calitate.

Gypsy-punk, reggae, ska şi elemente melodice franceze suntcomponentele Babylon Circus, un adevărat comando de elită aldistracţiei. După etica clară a chanson-ului francez, trupaîndeamnă publicul la dans prin întregi filosofii în ceea cepriveşte salvarea lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO