Afaceri de la zero

1 milion de dolari pentru IMM prin CHF

07.08.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


The Cooperative Housing Foundation (CHF) a finalizat in aceasta saptamana procesul de acordare a sumei de un milion de dolari destinata sprijinirii Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) din judetele Caras-Severin, Mehedinti si Timis.

Fondurile au fost puse la dispozitiea CHF in toamna anului trecut de catre Agentia Americana pentru Dezvoltare Internationala (USAID) in cadrul unui program de relansare economica a zonelor afectate de razboiul din fosta Iugoslavie. Rezultatul acestei initiative este acordarea unui numar de peste 120 de microcredite care au dus la mentinerea sau crearea a peste 1.200 de locuri de munca in regiune.

Proiectul constituie o componenta importanta a unui program mai amplu de dezvoltare comunitara, INED, care este derulat de catre CHF in vestul Romaniei pe durata a 36 de luni (iulie 1999 - iulie 2002). Obiectivul principal al programului este integrarea organizatiilor neguvernamentale in procesul de dezvoltare economica regionala si este finantat de USAID, Fondul Romano-American pentru Investitii si CHF. CHF este o organizatie americana, coordonatoare a unor programe de dezvoltare comunitara si privatizare in peste 100 de tari.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania