Afaceri de la zero

4000 de candidati pentru meseria de auditori

02.10.2000, 00:00 Autor: Laurentiu Ispir


Peste 4000 de candidati vor sustine examenul pentru a obtine statutul de auditor in cadrul Registrului Provizoriu innfiintat de curand de Camera Auditorilor din Romania.

Oficialii Camerei Auditorilor au declarat ca acestia vor trebui sa absolve un examen pentru a fi admisi in Registru care va consta in 50 de teste grila totalizand 100 de puncte. Pentru a fi admisi candidatii vor trebui sa acumuleze 70 de puncte.

Conditiile care trebuiesc indeplinite de viitorii auditori sunt, absolvirea unor studii economice superioare, desfasurarea pe timp de 4 ani a unei activitati de expert contabil si pe timp de 3 ani a uneia de cenzor, lipsa antecedentelor penale.

Se vor face exceptii de la aceste reguli pentru cei care au o vechime si experienta deosebita in acest domeniu, sau in cel academic si de cercetare stiintifica.

Alt examen pentru admiterea in registru va avea loc in luna mai a anului viitor, stadiul de provizorat al Registrului Auditorilor urmand sa inceteze la data de 4 iunie 2001.

In sprijinul celor care vor sa practice aceasta meserie, Camera Auditorilor a lansat de curand lucrarea Audit Financiar 2000, o traducere autorizata de Federatia Internationala a Contabililor, care contine codul privind conduita etica si profesionala in domeniu si standardele internationale de audit.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania