Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Alex şi Raluca Petrea au investit 10.000 de euro în Baie la Pachet, un business care îşi propune să revoluţioneze amenajarea băilor

09.03.2023, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Media de preţ a unei băi livrate de Baie la Pachet este de 5.000 de euro, dar cei doi antreprenori îşi doresc să testeze şi zona de lux.

Alex Petrea, de profesie arhitect, şi Raluca Petrea, digital designer cu background în arhitectură, şi-au folosit experienţa de peste un deceniu în domeniile în care activează pentru a pune bazele unei afaceri inedite în domeniul amenajărilor interioare. Ei au lansat în acest an Baie la Pachet, un serviciu care oferă pachete care includ materiale, obiecte sanitare şi accesorii, dar şi asistenţă pentru amenajarea băilor.

„Baie la Pachet a venit atunci când lucram la o casă cu patru băi. Şi mi-am dat seama că lista de cantităţi este cam la fel pentru cele patru băi. În afară de tipul de materiale, lista de cantităţi era mai mult sau mai puţin aceeaşi. Şi aici ne-am gândit să ducem mai departe acest concept”, a povestit Alex Petrea, cofondator al Baie la Pachet. 

„Ce a făcut Alex a fost să pună cap la cap nişte soluţii tehnice care funcţionează împreună, nişte materiale care se se potrivesc, şi aşa clientul final va evita nişte greşeli costisitoare şi din punct de vedere al timpului şi al banilor. Şi cred că acesta este cel mai important atu al Baie la Pachet, faptul că toate soluţiile sunt bine gândite şi închegate”, a completat Raluca Petrea. 

Cei doi antreprenori încearcă să ducă experienţa lor profesională atât pe teren, cât şi în biroul de arhitectură, într-un produs finit. Practic, Baie la Pachet nu oferă doar un pachet de materiale materiale pe care meseriaşii le instalează apoi în băi, ci oferă şi suport clienţilor. „Clienţii pot intra la noi pe site, aleg o baie şi pot opta pentru a primi gratuit o mostră“, a explicat Alex Petrea.

„După ce ai primit mostra, intri la noi pe site, dai comanda, ne dai câteva poze cu baia şi dimensiunile. Noi analizăm toate aceste date, verificăm că baia este pretabilă pentru materialele alese. Din momentul în care dai comanda, pachetul poate ajunge în patru săptămâni. Cu ajutorul centrului logistic noi putem păstra materialele de la 30 sau până la 60 de zile, ceea ce e de ajutor, în caz că clientul vrea să înceapă renovarea mai târziu.“

Cei doi antreprenori au investit până acum în acest business circa 10.000 de euro, dar au investit şi expertiză şi timp.

„Media de preţ pentru amenajarea unei băi este de 5.000 de euro şi vrem să creăm modele noi de lux”, a precizat Raluca Petrea.

Baie la Pachet poate livra pachetele oriunde în ţară, iar cei doi antreprenori se gândesc chiar să extindă businessul la nivel internaţional.

„Suntem optimişti că în cinci ani vom livra la nivel european. Vrem să avem consultanţi din acele ţări, iar primele ţări vor fi Bulgaria şi Ungaria, acolo nu cred că am avea probleme in a livra”


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania